Objavio Bojan Pavlović 06/06/2017 - 22:26

Zvezda pobedila Split, remi Partizana i Slobode iz Tuzle

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas Split sa 4:0, na Turniru prijateljstva za igrače uzrasta do 16 godina, koji se održava u etno selu "Stanišići" u okolini Bijeljine, u BiH.

Dvostruki strelac bio je Borisav Burmaz, u 14. i 16. minutu, a golove za beogradski tim postigli su još Njegoš Kupusović u 25. i Marko Olujić u 59. minutu.

U drugoj utakmici prvog kola u Grupi A, ljubljanska Olimpija pobedila je Borac iz Banjaluke sa 3:1. Golove za Olimpiju postigli su Amir Feratović u osmom minutu, Gal Kureža u 14, i Damjan Jovanović u 54. minutu. Konačan rezultat postavio je Nikola Turanjanin u 55. minutu.

U prvom kolu Grupe B, Partizan i Sloboda iz Tuzle odigrali su bez golova, a u drugom meču u toj grupi podgorička Budućnost i Rijeka odigrali su nerešeno 1:1.

Rijeka je povela golom Davida Legovića u 34. minutu, a bod crnogorskom timu doneo je Ivan Bojović golom u 53. minutu.

Branilac titule na Turniru prijateljstva Vojvodina odigrala je u prvom kolu Grupe D bez golova sa Vardarom, dok je Osijek pobedio Sarajevo sa 2:0, golovima Marina Kuzminskog u 50. minutu i Mihaela Kuprešaka u 60. minutu.

U Grupi C, OFK Beograd je pobedio Spartak iz Subotice sa 1:0 golom Uroša Pavlovića u prvom minutu.

U drugoj utakmici u toj grupi Željezničar je pobedio zagrebački Dinamo sa 3:2. Sarajevski tim poveo je u 26. minutu golom Nedima Aljića, a Dinamo je izjednačio u 42. minutu preko Luke Budića. Novo vodjstvo Željezničaru doneo je Adin-Asim Sojkić u 49, minutu, a hrvatski tim izjednačio je pet minuta kasnije novim golom Budića.

Pobedu Željezničaru doneo je Armin Šarić u 56. minutu. U poslednjim trenucima meča Dinamo je imao nekoliko dobrih prilika, ali je golman Željezničara Vedad Muftić uspeo da sačuva svoju mrežu.

Kategorije: