Objavio Branislav Popović 13/12/2016 - 16:42

I Bezaniji teren sa vestackom travom (VIDEO)

Posle Lučana, Jagodine, Bačke Palanke, Čačka...vredan teren sa veštačkom travom dobila je i Bežanija. Dan koji su čelni ljudi istoimenog kluba znali da proslave. Tim povodom u goste im je došao prvi čovek srpskog fudbala, predsednik FSS Slaviša Kokeza i generalni sekretar Jovan Šurbatović. Trenuci prepuni emocija, iskrenosti i pažnje. Pogača i so, aplauzi, otvaranje terena a onda i prigodna izložba i druženje sa čelnim ljudima Saveza koji su Bežaniji darivali vredan poklon. 
 
-Veliko je zadovoljstvo da sa predsednikom Bežanije otvorim teren sa veštačkom travom, pogotovo što sam ja i emotivno vezan za ovaj kraj, jer sam više od dve decenije živeo u neposrednoj blizini Bežanije.Ovde imam mnogo prijatelja sa kojima sam igrao fudbal, a koji se i danas nalaze u klubu. Moram da naglasim da je inicijativa da Bežanija dobije ovakav jedan teren, potekla od naše legende Save Miloševića i bivšeg generalnog sekretara Zorana Lakovića, koji je danas treći čovek UEFA.Oni su projekat započeli a meni je pripala čast da ga sprovedem u delo. Ja se nadam da će Bežanija, zahvaljujući njenim ljudima, a sa novim, boljim uslovima, pokušati da se domogne i Superlige – istakao je Slaviša Kokeza.
 
 
 
Domaćine je interesovalo šta može da se očekuje u 2017. godini ...
-Što se tiče infrastrukture, nastavićemo sa otvaranjem terena sa veštačkom travom, projekat koji su ranije sa Ministarstvom sporta i omladine dogovorili bivši predsednik Tomislav Karadžić i generalni sekretar Zoran Laković a odnosi se na 24 terena. Dvanaest terena je trebalo da otvori Fudbalski savez a 12 Ministarstvo sporta, zajedno treba da dođemo do broja 24. Nažalost, moram da konstatujem, da je Fudbalski savez Srbije ispunio i realizovao dogovor, otvorio 12 terena od velikog značaja za fudbalsku mladost, a to nije slučaj sa Ministarstvom sporta. U narednim danima razgovaraću sa gospodinom Udovičićem kako bih video u čemu je problem i zašto je došlo do zastoja u njihovoj realizaciji. Mislim da kao ozbiljni i odgovorni ljudi, a tako shvatam i ministra Udovičića, Ministarstvo sporta mora da ispuni ono što je obećano i dogovoreno. Jer, bez dobre infrastrukture nema napretka fudbalskoj Srbiji.
 
Predsednik FSS je istakao značaj ovakvih projekata...
 
-Zahvaljujući ovakvim akcijama i poduhvatima mi pre svega stvaramo uslove za decu i omladinu kako bi se bavila sportom, a ne da odu nekom stranputicom. Uostalom, kako su nam nedavno rekli u UEFA, jedan evro uložen u sport su dva evra uštede u zdravstvu. I to je parametar kako zemlja treba da funkcioniše kada se radi o deci i omladini.Zbog svega navedenog, iduće godine razgovaraću i sa premijerom Aleksandrom Vučićem, da vidimo šta je to što država Srbija može konkretno da učini po pitanju infrastrukture i stadiona na teritoriji Srbije. Ne treba fudbal da se igra samo u Beogradu, nećemo „beogradizaciju“ fudbala, jer srpski fudbal zahteva velike centre kao što su Niš, Kragujevac, Leskovac, Subotica, Novi Sad, Zaječar, Čačak...Sve ćemo, dakle, da uradimo da tako i bude, uostalom za vreme koliko sam predsednik FSS otvorili smo pet terena za šest meseci a mislim da ćemo do kraja godine da otvorimo i šesti teren u Kragujevcu.Uz terene, preko 250 klubova iz nižih liga, a do kraja godine taj broj će preći 300 dobilo je i dobiće vrednu sportsku opremu. U prethodne dve ili tri decenije nikada klubovi iz tih nižih liga nisu mogli da računaju na ovaj vid pomoći, tako da mi je velika čast što sam sa svojim timom saradnika, pre svega Goranom Bunjevčevićem, Savom Miloševićem, Jovanom Šurbatovićem i bivšim generalnim sekretarom Nebojšom Ivkovićem, uspeo sve ovo da sprovedem u delo.Istim tempom, željom i energijom nastavićemo i naredne godine da radimo – rekao je Slaviša Kokeza, predsednik FSS.

Kategorije: