Objavio Bojan Đokić 28/12/2017 - 18:58

Kokeza : ''Nemam problem sa Zvezdom, već sa ''menadžerom'' na privremenom radu''

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza izjavio je u intervjuu za  ‘’Nedeljnik’’ da je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić "menadžer na privremenom radu" u tom klubu i da po svim kriterijumima ne pripada crveno-belima.

"Javnosti se neke stvari pogrešno plasiraju, kao da Zvezda ima sukob s FSS-om ili sa mnom, što apsolutno nije istina. Imamo slučaj samo jednog menadžera koji je na privremenom radu u Crvenoj zvezdi i koji po svojim kriterijumima i navijačkim, i fudbalskim, i ljudskim ne pripada Crvenoj zvezdi. A koliki je ko zvezdaš, najbolje je da to pitate (bivšeg funkcionera Partizana) Žarka Zečevića koji odlično zna za koga navija taj menadžer koji je na privremenom radu u Zvezdi. Pa, ko je njega doveo na mesto predsednika FSS-a? Da li ga je doveo neko iz Zvezde ili Žarko Zečević", rekao je Kokeza.

Kokeza je rekao da su i Zvezda i Partizan dobili novac od FSS-a za zamenu trave na njihovim stadionima.

FSS je, kako je naveo, finansirao postavljanje sijalica i reflektora na stadionu "Rajko Mitić" i poklonio Partizanu 100.000 evra za postavljanje video nadzora i deo sredstava za postavljanje ograde oko stadiona.

"Nažalost, jedan funkcioner Crvene zvezde kaže da tom klubu FSS nikada nije pomogao. To je laž. FSS je u julu 2016. pozajmio Crvenoj zvezdi više od 800.000 evra, zahvaljujući kojima je uspela da reši obaveze prema svojim bivšim igračima kako bi prošla monitoring Uefe i obezbedila uslove za takmičenje u Evropi. Ovo nisu kafanske priče, već o tome postoji dokumentacija u FSS-u", rekao je Kokeza.

"Ponosan sam zbog toga što smo to uradili jer je naša obaveza da pomognemo srpskih klubovima. Kada sam došao na čelo Saveza, taj funkcioner, tj. menadžer na privremenom radu u Crvenoj zvezdi nam je rekao da će taj novac biti vraćen po ugovoru u periodu od dva-tri meseca. Došli smo medjutim u situaciju da taj novac nije vraćen kada je bilo dogovoreno i onda je FSS morao da obezbedi odredjen broj donacija kako bismo isplatili plate u Savezu", dodao je on.

Zvezdan Terzić je izjavio da Kokeza "više ide na kafu u Humsku", a da na stadion Zvezde ne svraća.

"Od kad sam postao predsednik FSS-a nisam još bio na kafi ni u Partizani ni u Crvenoj zvezdi. Nije moj posao da ispijam kafe, već da pomažem srpskim klubovima. O tome koliko je menadžer na privremenom radu u Crvenoj zvezdi popio kafa i ručkova pojeo u Humskoj najbolje može da priča Žarko Zečević", rekao je Kokeza.

"Ne postoji klub koji nije pozvan da dodje u Savez. Predstavnici Zvezde bili su ovde više puta od kada sam ja predsednik. Evo, konkretno juče je bio u Savezu predsednik Zvezda Svetozar Mijailović i tražio da joj pomognemo. Rekao sam da nije problem, mogu da dobiju pozajmicu u iznosu od 500.000 evra", naveo je prvi čovek Saveza.

Kokeza je ponovio da problem na relaciji FSS Crvena zvezda ne postoji.

"On se krije iza Zvezde, zloupotrebljava veličinu Zvezde, ne birajući sredstva. Ovde je problem u tome što menadžer na privremenom radu u Zvezdi želi da privatizuje Savez isključivo zbog sopstvenog profita. I tu dolazimo do problema u ličnom odnosu izmedju njega i mene", rekao je Kokeza.

"Konkretno problem je nastao kada sam mu rekao da ne može da mu se ispuni zahtev koji je postavio ovde u mojoj kancelariji, da on odredjuje dva ili tri reprezentativca u A timu i tri ili četiri u mladjoj selekciji", kazao je predsednik FSS-a.

Da je kazna oštrija, pitanje je ko bi se usudio na nasilje

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza rekao je danas da jedino zajedno FSS, ministarstva pravde i unutrašnjih poslova i klubovi mogu da reše problem huliganizma u srpskom fudbalu i istakao da su potrebne oštrije kazne.

"Samo zajedno FSS, Ministarstvo pravde, MUP i klubovi mogu da reše ovaj ogroman problem. Nemile scene sa poslednjeg derbija su neprihvatljive za celo društvo, poslali smo ružnu poruku svetu. Nije rešenje ako uhapsite huligane i oni provedu sedam dana u zatvoru. On nije kažnjen, nego je postao heroj kod svojih pristalica. Da je kazna oštrija, pitanje je ko bi se usudio za nasilje na stadionima zbog sankcija koje ga čekaju", rekao je Kokeza u intervjuu za "Nedeljnik".

Prvi čovek FSS-a naveo je da u vreme kada je bio u Crvenoj zvezdi, nijedan funkcioner nikada nije dao novac navijačima.

"U papirima FK Crvena zvezda nema nijednog traga da je ikada bilo koja uprava dala dinar 'delijama'. Za vreme mog boravka u klubu odgovorno tvrdim da nijedan funkcioner nije privatno davao novac i pomagao 'delijama'. Tako da priča da su 'delije' plaćeni navijači ne stoji. To odgovorno tvrdim i nemam nikakav interes da branim 'delije', jer sam i sam bio meta prozivanja pod uticajem laži menadžera na privremenom radu u Zvezdi", rekao je Kokeza.

Na pitanje da li ima političkog ili kriminalnog upliva na tribini, Kokeza je naveo da nije imao problem ni sa jednom navijačkom grupom od ko je na čelu FSS-a.

"Ne treba generalizovati da su samo huligani navijači. Uvek treba kažnjavati pojedince koji prave nerede, a ne svu krivicu bacati na navijače", rekao je predsednik FSS-a.

BETA. RS

 

Kategorije: