Objavio Bojan Pavlović 20/03/2017 - 13:34

Muslin: U dobrom raspoloženju idemo po tri boda protiv Gruzije, Prijović Srbin (VIDEO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas u Staroj Pazovi da nacionalna selekcija u predstojećoj utakmici protiv Gruzije ide na pobedu.

"Dobro smo analizirali našeg sledećeg protivnika, a sada je stručnom štabu da pokaže to i igračima, da ih pripremimo na najbolji način. Sledeća utakmica nije najvažnija u ovom ciklusu, ali se rukovodim da je svaka sledeća najvažnija, a ovom završavamo prvi deo kvalifikacija. Znamo da neće biti lako, ali idemo na tri boda, nema kalkulacija", rekao je Muslin novinarima na okupljanju u Staroj Pazovi.

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se danas u Staroj Pazovi pred nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

"Igrači su došli u dobrom raspoloženju i to me izuzetno raduje. Fali nam još nekoliko igrača, ali će svi tokom dana stići. Svakim danom do utakmice imaćemo po jedan trening. Na utakmici sam siguran da će svako pružiti svoj maksimum i ako se rukovodimo dosadašnjim iskustvom ova utakmica će biti bolja od prethodne", kazao je selektor Srbije.

Upitan da li je zabrinut formom srpskih reprezentativaca, Muslin je rekao da nije, s obzirom na to da imaju veliku motivaciju, koja "iz njih izvlači maksimum".

Muslin je dodao da je Gruzija po prikazanoj igri zaslužila mnogo više bodova u dosadašnjim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

"Po šansama i po igrama zaslužili su mnogo više bodova, ali imali su tu nesreću da su gubili utakmice. Oni su ekipa koja može da pobedi bilo koga u Evropi, ali isto tako mogu da izgube od svake reprezentacije, čak i slabije od njih. Poznajem njihov mentalitet i to ću preneti igračima", rekao je Muslin. 

Srbija posle četiri utakmica u Grupi D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo zauzima drugo mesto sa osam bodova, dva manje od vodeće Irske, dok je Gruzija peta sa dva.

Utakmica izmedju Gruzija i Srbije igraće se u petak u Tbilisiju od 18.00 po srednjeevropskom vremenu.

Selektor je dodao da je dosadašnji švajcarski fudbaler Aleksandar Prijović od danas zvanično dobio potvrdu Svetske fudbalske federacije da nastupa za Srbiju.

"Od Fife smo zvanično dobili potvrdu da Prijović može da igra za nas, ali povredio se i nije mogao da se pojavi ovde, ali će gotovo sigurno biti na nekom od narednih okupljanja", rekao je Muslin.

 
BETA

Kategorije: