Objavio Bojan Đokić 21/11/2018 - 18:07

Srbija u trećem šeširu na žrebu kvalifikacija za EP 2020.

Žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine biće održan 2. decembra u Dablinu, a fudbaleri Srbije naći će se u trećem šeširu.

Društvo “orlovima” u trećem šeširu praviće Slovačka, Turska, Republika Irska, Severna Irska, Škotska, Norveška, Finska, Bugarska i Izrael i to su selekcije sa kojima Srbija neće moći da odmeri snage u kvalifikacijama.

U prvom šeširu su Engleska, Holandija, Portugalija, Švajcarska, Belgija, Hrvatska, Francuska, Italija, Španija i Poljska, a u drugom Nemačka, Island, Bosna i Hercegovina, Ukrajina, Danska, Švedska, Rusija, Austrija, Vels i Češka.

U četvrtom su Mađarska, Rumunija, Grčka, Albanija, Crna Gora, Kipar, Estonija, Slovenija, Litvanija i Gruzija, u petom su Makedonija, takozvano Kosovo, Belorusija, Jermenija, Luksemburg, Azerbejdžan, Kazahstan, Moldavija, Gibraltar i Farska Ostrva, dok je poslednji, šesti, šešir rezervisan za najmanje kvalitetne selekcije, Letoniju, Lihtenštajn, Andoru, Maltu i San Marino.

Podsećamo, ako ne uspe u kvalifikacijama Srbija može do šampionata Evrope kroz plej-of Lige nacija, a rivali će joj biti upravo neke od selekcija iz trećeg šešira.

Kategorije: