Objavio Branislav Popović 13/10/2016 - 23:57

Logo naše televizije "bode" oči

Fudbalski klub Rad oglasio se saopštenjem nakon teksta na sajtu Sport kluba i N1 o ne tako lepom iskustvu novinara i kamermana na stadionu na Banjici.

Saopstenje prenosimo u celosti: 

 

“Na programu N1 objavljena je netačna informacija da je direktor FK Rad Uroš Tošić novinarima i snimateljima Sport Kluba zabranio da uzmu izjavu od pomoćnog trenera Slađana Nikolića.
 
Iako nam je poznato da se Sport klub ne bavi domaćim sportom, pozitivno smo odgovorili na njihov zahtev da uzmu intervju od našeg trenera.
 
U zakazano vreme na stadionu Rada pojavila se ekipa ovog inostranog kanala, koji program reemituje u Srbiji, ali njihov uslov za snimanje razgovora sa trenerom Nikolićem bio je da se simanje ne obavi ispred panoa za konferencije, gde se obično obavljaju snimanja i gde se pored ostalih sponzora nalazi logo SOS kanala.
 
Tačno je da je direktor kluba gospodin Uroš Tošić odbio zahtev snimatelja Sport kluba sa obrazloženjem da Rad nije zainteresovan za snimanje razgovora ako je uslov da se snimanje ne vrši ispred panoa gde se nalazi i logo SOS kanala sa kojim Rad ima dugogodišnju saradnju i koji je u prethodne dve decenije bio najveći promotor srpskog fudbala.
 
Ovim putem želimo da napomenemo da FK Rad ima odličnu saradnju sa medijima, kako štampanim tako i elektronskim i da smo uvek sa velikim zadovoljstvom izlazili u susret svim idejama i emisijama koje promovišu srpski fudbal, imajući u vidu činjenicu da većina medija daje primat inostranim takmičenjima i klubovima u odnosu na srpske.“