Objavio Jovica Nikić 24/09/2018 - 19:35

Boaći se izjednačio sa Vijeirom i Kastiljom

Pogodak Ričmonda Boaćija u 158. večitom derbiju doneo je bod šampionu Srbije, ali i izdvojio napadača crveno-belih među legionarima iz Ljutice Bogdana.

Inostrani fudbaleri su u novijoj eri večitih derbija neretko imali zapažene uloge, a takav scenario nije izostao ni u poslednjem susretu beogradskih crveno i crno-belih. Jedine pogotke za direktne konkurente u šampionskoj trci postigli su stranci – Rikardo Gomeš i Ričmond Boaći.

Ričmond Boaći, savladavši golmana Partizana, postao je prvi stranac u Zvezdinim redovima koji je postigao pogotke na tri večita derbija, a po broju golova u derbiju izjednačio se na vrhu liste strelaca kada su u pitanju stranci sa Segundom Kastiljom i Ugom Vieirom.

Boaći je debitantski pogodak protiv crno-belih postigao u 154. večitom derbiju, na stadonu „Rajko Mitić“, koji je pripao gostima (3:1). Drugi put udarna igla Crvene zvezde mrežu najvećeg rivala zatresla je u Humskoj, 13. decembra prošle godine, u meču koji je završen identičnim rezultatom kao poslednji susret, a i u tom meču pogodak Boaćija anulirao je vođstvo rivala.

Za razliku od prethodnika, Ekvadorca i Portugalca, Boaći će imati priliku da popravi učinak protiv Partizana u nastavku sezone, ali i da postane prvi stranac u bilo kojem od dva tabora koji je postoigao četiri gola u susretima klubova sa Topčiderskog brda.

Kategorije: