Objavio Bojan Pavlović 10/01/2017 - 22:55

Fudbaleri Partizana posetili onkološko odeljenje dečije klinike

Fudbaleri Partizana Marko Janković, Nikola Milenković i Bojan Ostojić posetili su dečije odeljenje Onkologije u Tiršovoj ulici gde su deci koja provode vreme u bolnici ili dnevnoj ustanovi podelili paketiće i na taj način pokušali da im ulepšaju svakodnevnicu za Božićne praznike, kao i predstojeću pravoslavnu Novu godinu.

„Za svakog sportistu je zdravlje najvažnije, kao i hrabrost i borbenost koju moramo da pokažemo u svakom trenutku. Mislim da nema hrabrije dece i tinejdžera od naših drugara sa onkološkog odeljenja. Oni su često nasmejaniji i motivisaniji od nas i cene svaki trenutak što mi često znamo da zaboravimo usled svakodnevnice. Drago mi je da smo danas ovde, da uživamo u ovim malim zajedničkim trenucima i da možemo  da prenesemo poruku  svim građanima da cene svaki trenutak u životu i ne zaborave na ono najvažnije, a to je zdravlje”, rekao je Marko Janković.

tmt_ONKOLOGIJA 2017_1-10-2017_0146130

Služba za hematologiju i onkologiju se bavi lečenjem dece obolele od bolesti krvi, različitih oblika raka (uključujući leukemije), kao i širokog spektra retkih bolesti iz ovih oblasti. Pružaju usluge laboratorijske dijagnostike u domenu hematologije i imunologije drugim službama Univerzitetske dečje klinike, kao i drugim ustanovama širom Srbije.

Na odeljenju sva deca mogu da borave u pratnji jednog roditelja ili staratelja.

U procesu postavljanja dijagnoze i lečenja posebno se oslanjaju na  Dnevnu bolnicu, sa ciljem da što je više moguće skrate vreme koje dete provodi u bolnici. Za pacijente iz unutrašnjosti, u saradnji sa Nacionalnim udruženjem roditelja dece obolele od raka (NURDOR), među čijim su osnivačima, obezbeđuju besplatan smeštaj u roditeljskim kućama u Beogradu.

tmt_ONKOLOGIJA 2017_1-10-2017_0146135

Drugari sa onkološkog odeljenja dobili su na poklon dukserice i rančeve sa znakom Partizana, šolje i bojanke, ali i crno-bele tempere, Čoveče, ne ljuti se , kao i LEGO kocke i druge društvene igre, koje mogu koristiti samostalno ili dok su u sobi za igru.

„Sportisti su primer mladima i zato želimo da svaka naša poseta prihvatilištu ili jednoj od ustanova bude primer svima da treba da budu humani, da misle ne samo na najbliže, već na sve one kojima mogu da pomognu. Moji saigrači iz kluba i ja pomažemo koliko možemo daleko od oka kamera, ali s obzirom na to da smo prvotimci Partizana i uzor mladima, smatramo da im na ovaj način pružamo dobar primer u odrastanju i vaspitanju, da budu ljudi pre svega”, izneo je svoje mišljenje Bojan Ostojić.

tmt_ONKOLOGIJA 2017_1-10-2017_0146137

Najmlađi među trojicom fudbalera Nikola Milenković – Bleki je prvi put posetio odeljenje za onkologiju u Tiršovoj.

„Mi se svi vraćamo našim svakodnevnim obavezama, školi, fakultetu, treningu, zaboravljajući da se kancer može desiti svakome bez izuzetka. Uvek pomislimo, ma neće mene, ali nije tako. Zato moramo da podižemo svest o preventivi, ranoj dijagnostici i učinimo sve da zdravim načinom života donekle umanjimo mogućnost njegovog pojavljivanja. Nažalost, sve drugo nije u našoj moći, osim da mi kao Partizan ukažemo na važnost preventive.”

tmt_ONKOLOGIJA 2017_1-10-2017_0146141

Zdravlje nema cenu, zato čuvajte ono što je najdragocenije!

Kategorije: