Objavio Bojan Đokić 09/06/2018 - 15:59

Godina za ponos zvezdaša

U medija centru stadiona "Rajko Mitić" održana je sednica Skupštine fudbalskog kluba Crvena zvezda, kojoj je prisustvovalo 50 od 70 članova.

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović rekao je da ova takmičarska godina služi na ponos svakom zvezdašu, da taj fudbalski klub zaslužuje više poštovanja nego što sada ima i da se "stiče utisak da se Fudbalski savez plaši fudbalski moćne Crvene zvezde".

Mijailović je naveo da "Zvezda ne traži privilegije od Saveza", pošto se za njih izborila rezultatima i dodao da je Zvezda član Fudbalskog saveza Beograda i Fudbalskog saveza Srbije i da je klubu stalo da celokupna fudbalska organizacija uspešno radi.

"U bivšoj Jugoslaviji, gde je liga bila mnogo jača, bili smo najbolji. Naš jedini zahtev je da se sve to uvaži od strane oba saveza i udruženja Super lige, jer je naš uticaj u ovom trenutku sveden na minimum. Mi čak nemamo ni glas u Izvršnom odboru Zajednice (tri kluba Super lige predstavljuju celokupnu ligu u tom organu)", rekao je on.

Predsednik crveno-belh pozvao je na uspostavljanje partnerskih odnosa svih klubova, u cilju jačanja lige, stvaranja dobrih fudbalskih terena i infrastrukture, organizacije škola fudbala i povećanja gledanosti na stadionima.

"Savez u tome mora da pomaže, a ne da svrstava klubove na suprostavljene strane. To ne doprinosi fudbalu i sportu uopšte. Veliko razumevanje u svim teškim situacijama imali smo u državnim institucijama, a velika podrška su nam sponzori kluba. Gasprom je svetska kompanija koja je osam godina uz klub i praktično je postao naš najveći oslonac. Naša najveća domaća kompanija Telekom Srbija, takodje. Tu su i Makron, BIP, Terme Čatež, Dunav osiguranje, Cepter i drugi", dodao je on.

Mijailović je rekao da je Zvezda društveno odgovoran klub i podsetio na humanitarne akcije i dodao da su navijači velika podrška ekipi.

Za uspeh u protekloj sezoni Mijailović je odao priznanje pre svega sportskom sektoru, na čelu sa trenerom Vladanom Milojevićem i sportskim direktorom Mitrom Mrkelom. Pohvalio je  i direktora i sve trenere Omladinske škole, pošto su sve selekcije Zvezde osvojile titulu.

Takodje, Mijailović je odao priznanje i svim zaposlenima, a posebno generalnom direktoru Zvezdanu Terziću. Prvi čovek Crvene zvezde je izrazio nadu da će Terzić sa istom energijom nastaviti svoj rad.

Kategorije: