Objavio Bojan Đokić 09/03/2018 - 17:37

I Zvezda će se žaliti

Odluka FSS Srbije o kažnjavanju Partizana i Crvene zvezde zbog nije izazvala samo buru u HUmskoj, već su se saopštenjem oglasili i iz Ljutice Bogdana.

Povodom odluke disciplinske komisije FSS o kaznama izrečenim fudbalskom klubu i predsedniku FК Crvena zvezda, Upravni odbor FК Crvena zvezda održao je hitnu sednicu i zaključio:

- Da se obrati FS Srbije sa predlogom da ove odluke Disciplinske komisije suspenduje kao neutemeljene i suprotne Ustavu Republike Srbije, zakonima i osnovnim međunarodno prihvaćenim pravima na javnu reč i kritiku, posebno kritiku javnih funkcionera.

- U slučaju da FSS ne suspenduje ove odluke FК Crvena zvezda će da iskoristi sva svoja prava na žalbu, a posebno žalbu Ustavnom sudu Republike Srbije s obzirom na nesaglasnost akata po kojima su ove odluke donesene sa Ustavom Republike Srbije.

- UO takođe ocenjuje da učestale prepiske klubova Superlige, ponekad i preterane, samo potvrđuju stav FК Crvena zvezda da je potrebno da postoji Zajednica klubova Superlige i IO Zajednice gde bi svaki od 16 klubova imao svog predstavnika, a na kome bi se problemi analizirali i otklanjali u skladu sa tradicijom u zemlji i praksom u međunarodnom fudbalu.

izvor:zvanični sajt

Kategorije: