Objavio Bojan Pavlović 15/03/2017 - 11:18

Vazura potvrdio za Žurnal: Milenković ide u Fiorentinu, Partizanu 5,1 miliona evra, bez procenata od naredne prodaje (VIDEO)

Najavljeno – zvanično obelodanjeno: Nikola Milenković, štoper Partizana, od sledeće sezone igraće u Italiji!
 
– Transfer je dogovoren, Nikola Milenković je od 1. jula fudbaler Fiorentine – otkriva Miloš Vazura, generalni direktor srpskog viceprvaka.
 
Dakle, pregovori započeti pre tri sedmice, vođeni na najvišem nivou na Apeninima, konačno su dobili epilog. Na zadovoljstvo sve tri strane.
 
– Vrednost transfera je 5,1 milion evra. Sav novac ide u Partizanovu kasu, za razliku od nekih prethodnih. Jedan od najvećih u poslednjih deset godina!
 
Funkcioner Parnog valjka podseća:
 
– Mitrovićev prelazak u Anderleht je bio „težak” pet miliona evra. Od Stefana Savića pola novca je pripalo BSK-u iz Borče.
 
Milenković je bio na meti mnogih, ali...
 
– Fiorentina nije bila jedina. Tačno, opasno je bio zainteresovan i Hamburger. I ne samo Nemci...
 
Sa Čizme je danima stizao i aber: Partizanu će za vunderkindovu selidbu u Fiorentinu da pripadnu i procenti od njegove naredne prodaje. Bila je samo dilema: 15 ili 20. Kad...
 
– Nema procenata! To je bila dezinformacija – izričit je Miloš Vazura.
 
Partizanov čelnik je osetio potrebu da naglasi:
 
– Pohvalio bih Milenkovića. Klub mu je bio menadžer. Niko ga nije forsirao. Svetli primer!
 
Vazura nije mogao da se zaustavi, čini se – s pravom:
 
– Partizan je sve vreme vodio računa o Nikoli. Krajem prošle godine povećali smo mu i platu. Dobijao je raznorazne ponude, ali izdržao je muški. Svaka mu čast.
 
I...
 
– Porodica Milenković je za primer. Ne kao neke, da ne podsećam... Nije čudo što je Bleki mnogo dobar i izuzetno vaspitan dečko. A kakav je tek igrač... Znam da će da uspe, napraviće veliku karijeru!
 
Sportski žurnal

Kategorije: 

Komentari

PronadjiAuto

Na zalost nasi klubovi prezivljavaju od prodaje igraca.Nikako da napravimo tim koji moze u ligu sampiona.