Objavio Bojan Pavlović 13/09/2017 - 14:42

Veterani Zvezde gostovali u Sremu

Veterani FK Crvena zvezda gostovali su u Sremskom mestu Novi Banovci i protiv veterana FK Omladinac izvojevali pobedu rezultatom 2:1, (1:0).

 

Povod za gostovanje Zvezdinih veterana je bio jubilej domaćina koji je slavio 70 godina postojanja svog lokalnog kluba FK Omladinac.

Lokalna samouprava SO Stara Pazova na čelu sa Đorđem Radinovićem, FK Omladinac i Restoran „Village“ bili su pokrovitelji ove utakmice.

Veterani Crvene zvezde su na gostovanje došli u jakom sastavu, ali radni dan, u početku i sparno vreme, a posle i crni oblaci i kiša pretili su da ovu utakmicu dovedu u pitanje i spreče da se prikaže kvalitetnija igra. Samo oko stotinak gledalaca je prisustvovalo ovoj utakmici u kojoj je domaćin bio ravnopravan protivnik svih devedeset minuta.

Zvezdini veterani su domaćinima pokazali da su raspoloženi za igru, predvođeni nekadašnjim asovima: Borovnicom, D. Mandićem, B. Đurovskim, Koromanom, Tintorom, Grujićem i Bursaćem u nekoliko navrata pokazali su šta sve ovi asovi mogu i u poznijim godinama da prikažu na terenu. U nekoliko navrata  ugrozili su gol domaćina i već posle jedne akcije i prodora sa krila u šesnaestercu domaćina najbolje se snašao Branko Nikolić, veteran Zvezde, i doveo svoj tim u vođstvo. Ništa ozbiljnije se nije dešavalo pred oba gola, domaćini su bili neubedljivi i bez prave šanse za gol. Ipak, dosuđen im je veoma sumnjiv jedanaesterac. Domaći fudbaler nije hteo da učestvuje u ovoj sumnjivo dosuđenoj najstrožoj kazni i nonšalantno je dodao loptu golmanu. Na poluvreme se otišlo sa minimalnom prednošću veterana Zvezde.

U drugom delu igre Zvezda je promenila pola tima, a domaćin je malo agresivnijom igrom hteo da pokaže da se neće tako lako predati. Posle jednog prodora sa strane i ubacivanja lopte u šesnaesterac najbolje se snašao jedan igrač domaćina i izjednačio rezultat na 1:1, iako je možda gol postignut iz ofsajda. Na negodovanje Branka Nikolića, pošto je već imao opomenu, sudija mu je pokazao crveni karton i Zvezda je ostala sa deset igrača.

Rezervisti Zvezde su bili uporni u poslednjih 15 minuta i posle nekoliko propuštenih prilika, pred šesnaestercem, najbolje se snašao Jovan Krnješevac i lepim šutem doveo veterane Zvezde i do konačnog rezultata 2:1.

Druženje i treće poluvreme je nastavljeno na večeri u obližnjem restoranu Hotela „Village“ u Novim Banovcima, uz prigodne poklone sa obe strane. Prisutne su pozdravili u ime domaćina gospodin Josip Hakač a u ime veterana Crvene zvezde sekretar Aleksandar Marković.

Veterani FK Omladinac igrali s u sastavu :
Mitrović, Ćulum, Žugić, Jovanović, Vasić, Đukić, Jojić, Mračajac, Denić, Stanković, Karanović. Igrali su još: Melezović, Skorupan, Trbović, Đikić, Marković, Jamborčić i Dragoljić, trener J. Hakač.

Veterani FK Crvena zvezda igrali s u sastavu :
Čumić, Z.Nikolić, Mandić, Grujić, Vasiljević,B. Nikolić, Borovnica, B. Đurovski, Koroman V.Tintor i Bursać. Igrali su još: Radosavljević, A.Petrović, Krnješevac, Milosavljević, Milivojević i Milisavljević , trener S. Karasi.

Utakmicu  je sudio Marko Šljepica iz Novih Banovaca.
 

 

Kategorije: