Objavio Bojan Pavlović 09/09/2017 - 8:46

VOJVODINA: Usvojene ostavke Mijića i Vukovića, navodni dug 3,7 miliona evra!

Na sednici Skupštine Vojvodine, koja je uz prisustvo 34 člana od ukupno 55, održana u FC „Vujadin Boškov”, usvojene su ostavke predsednika UO Dušana Mijića i čelnika Nadzornog odbora Dragoslava Vukovića.
 
 
Na ovaj način, najviše klupsko telo donelo je odluku da se raziđe sa ljudima koji su u prethodnih osam meseci bili na vodećim dužnostima.
 
I dok o pismenoj ostavci Dušana Mijića, predsednika UO, nije bilo diskusije, već je usvojena jednoglasno, predsednik Nadzornog odbora, Dragoslav Vuković, koji je u prethodnom periodu bio glavni finansijer, izazvao je pažnju podnoseći finansijski izveštaj za period u kome je on bio alfa i omega.
 
– Iako se u poslednje vreme Vojvodina, pod našim rukovodstvom, uglavnom pominjala u negativnom kontestu, tvrdim da smo radili sve čisto, da je ekipa prošlo prvenstvo završila na trećem mestu, a da smo trenutno, takođe, u vrhu tabele – odgovorno kažem da je u stvarnosti situacija neuporedivo bolja. Po mom sudu, u poslednjih 25 godina Vojvodina nije bila bolja nego što je danas – kategoričan je bio Dragoslav Vuković.
 
Napominjući da je na početku ove godine, situacija bila delikatna, Vuković je to obrazložio:
 
– Mijić i ja preuzeli smo obavezu da nadoknadimo četiri zaostale plate igračima, a sedam članovima radne zajednice. I mnogo toga drugog je bilo loše, počev od neplaćenih računa za vodu u 2016, pa sve do neverovatne situacije da su svi tadašnji igrači imali tzv. izlazne klauzule, odnosno da nijedan nije bio u stvarnom klupskom vlasništvu. Sa mnogim negativnostima morali smo da izađemo na kraj, da se borimo protiv nasleđenih dugova, protiv toga da su ljudi iz kluba bili ugrađeni u procentima u transferima igrača...
 
Posle svega, Vuković je kategorički naglasio:
 
– Na današnji dan, dug Vojvodine je 3,7 miliona evra, da još napomenem da očekujemo da pristigne novac od transfera Malbašića i Planića, odnosno da se duguje jedna plata radnoj zajednici kluba. Sve drugo, tvrdim, je kako treba, pod konac, jer sam na tome posebno insistirao u prethodnom periodu i možda sam zato smetao. Vojvodina ima problem sa dve firme prema kojima ima obaveze i to će novo rukovodstvo morati da reši kako zna i ume.
 
Posle Vukovićevog izlaganja za reč se javio predsednik Skupštine Milan Davidov:
 
– Pravu sliku o stanju finansija i poslovanja Vojvodine dobićemo tek kada angažujemo kompetentnu revizorsku kuću. Tražićemo da se sve do tančina proveri i da se svaka brojka dokumentuje. Ovako da o tome pričamo odoka i da verujemo na reč nekome, ma ko da je u pitanju, mislim da nije dobro – rekao je Davidov, koji je još pred članovima Skupštine napomenuo da postoji ugovor o pozajmici koju je Vukovićeva firma dala Vojvodini, a potpisnici tog ugovora su Vuković na jednoj strani i Mijić kao predsednik kluba, na drugoj.
 
Kada je, nakon svega, od članova Skupštine traženo da se izjasne o finansijskom izveštaju Dragoslava Vukovića, Skupština je bila jednodušna. Izveštaj je odbijen.
 
Nema sumnje, ako se ostvari ono za čega se zalagao predsednik Skupštine Milan Davidov, o poslovanju Vojvodine konačnu reč trebalo bi da da revizorska kuća koja je jedina merodavna za tu tematiku.
 
Ko je kome i zašto pozajmljivao novac, kolika je kamata, odnosno šta će se dogoditi ako se on ne vrati u roku od godinu dana, posebno je izazvalo pažnju članova Skupštine.
 
Ovo je utoliko pre bilo zanimljivo, jer je na jednoj strani zajmodavac bila Vukovićeva firma, a zajmoprimac Vojvodina, koju je u tom ugovoru zastupao predsednik UO Dušan Mijić.
 
SPORNA ŠKODA
 
Pominjao se i automobil škoda „fabija”.
 
Taj auto je Vukovićeva firma ustupila Vojvodini. Škoda je Vojvodinu koštala 5.500 dinara dnevno, kako stoji u ugovoru.
 
NOVI PREDSEDNIK ZA SEDAM DANA
 
Nova sednica klupske Skupštine, kako je rečeno sinoć, biće održana za sedam dana.
 
Tada bi trebalo da se zna i ko će biti novi predsednik UO kluba.

Kategorije: