Objavio Bojan Pavlović 29/11/2017 - 9:10

ZVANIČNO: Partizan zatražio VAR i strane sudije

ajednica Super lige Srbije saopštila je danas da je Fudbalski klub Partizan zvanično zatražio uvođenje VAR tehnologije i da strane sudije na narednom „večitom” derbiju sa Crvenom zvezdom.
 
  
– FK Partizan je zvanično predložio Fudbalskom savezu i Zajednici klubova uvođenje VAR tehnologije i angažovanje stranih sudija na predstojećem derbiju – navodi se u saopštenju.
 
Partizan i Crvena zvezda poslednja dva dana prepucavaju se saopštenjima, optužujući jedni druge da nameštaju utakmice i diskutuju oko suđenja.
 
U veoma dinamičnoj diskusiji na sednici Izvršnog odbora Zajednica Super lige Srbije, razgovaralo se o rešenjima za probleme koji u poslednje vreme nanose štetu i ugledu fudbalu, kao i o suđenju na utakmicama Super lige Srbije.
 
Posebno je istaknuto da se mora prestati sa daljim saopštenjima između klubova koja, kako je ocenjeno, urušavaju integritet takmičenja što je posebno nedopustivo u periodu kada je „A” reprezentacija Srbije izborila plasman na svetsko prvenstvo, a Crvena zvezda i Partizan beleže odlične rezultate u Evropi.
 
Pored predstavnika klubova sednici su prisustvovali i u njenom radu učestvovali predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza, generalni sekretar FSS gospodin Jovan Šurbatović i predsednik sudijske komisije FSS gospodin Milan Karadžić.
 
Shodno odluci Skupštine Zajednice, danas je izvršen prijem svih klubova Prve lige Srbije u članstvo Zajednice, koja ubuduće u svom sastavu imati 32 fudbalska kluba.
 
Sudijskoj komisiji je predloženo pooštravanje kaznene politike prema sudijama za koje se utvrdi da u kontinuitetu greše prilikom donošenja odluka na utakmicama.
 
Takođe, pokrenute su i druge brojne teme i konstatovano da će se u naredn

Kategorije: