Objavio Bojan Pavlović 09/07/2018 - 23:29

Zvezdinih 12 novih profesionalaca

Na stadionu „Rajko Mitić“ u ponedeljak, 9. jula, potpisani su profesionalni ugovori sa 12 fudbalera iz Zvezdine omladinske škole.
540-deca-4636.jpg
Ovakvi dani svakako su najdraži svakome ko radi u Crvenoj zvezdi, a pogotovo deci koja godinama treniraju i sanjaju o svom prvom profesionalnom potpisu za klub. Taj san danas se ispunio devetorici fudbalera rođenih 2001. godine, odnosno trojici rođenih 2002. godine.
 
Ugovore su potpisali devetorica fudbalera rođenih 2001. godine: Edin Ajdinović, Luka Velikić, Marko Dedijer, Njegoš Kupusović, David Milisavljević, Mirko Milikić, Nikola Savić, Nenad Adžibaba, Borisav Burmaz. Takođe, tu su trojica fudbalera rođenih 2002. godine: Miloš Pantović, Edvin Eleven i Aleksa Matić.
 
Prvi koji su im čestitali bili su oni koji ih i treniraju. Prvi trener u omladinskoj školi Nikola Jelić rekao je da je ovo veliki dan.
 
— Čestitao bih ovim dečacima na potpisivanju profesionalnih ugovora sa fudbalskim klubom. Takođe i vama, roditeljima, kao i trenerima koji svakodnevno rade sa njima i bave se vašom i našom decom. Naši dečaci su pre svega odricanjem, radom, ponašanjem došli do dana koji je za sve dečake koji počinju da treniraju fudbal san, a to je da potpišu profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom. Ovaj ugovor treba da vam bude podstrek da još više i jače radite kako biste došli do cilja kojem svi stremimo, a to je igra i igrači za prvi tim Crvene zvezde. Želim vam sreće i zdravlja i da što pre budete u prvom timu — reči su Nikole Jelića.
 
Bratislav Živković je od nedavno trener omladinaca, i takođe je imao šta da kaže Zvezdinim novim profesionalcima.
 
— Momci, čestitam vam. Takođe i ljudima koji su vas selektirali, doveli, roditeljima koji su ulagali veliki napor u vas. Klubu koji već godinama unazad gaji tu strategiju i ovo forsiranje mladih igrača iz svojih selekcija. Ovo je samo obaveza više i podstrek da nastavite ovim putem, a mi smo tu da vam taj put olakšamo radom i pažnjom koju ćemo vam posvetiti. Siguran sam da ćete biti stub prvog tima u narednim godinama — rekao je Živković.
 
Prošle sezone Nikola Puača je vodio kadete Crvene zvezde do titule, a od ove sezone biće prvi pomoćnih Bratislava Živkovića.
 
— Čestitam vam u svoje lično ime, a od vas očekujem da se ponašate i radite kao i do sada. U perspektivi očekujem da iskoristite šansu koja će vam biti sigurno pružena — rekao je Puača.
 
Kadete će ove sezone predvoditi Slavoljub Đorđević, koji možda i najbolje poznaje fudbalere koji su danas potpisali profesionalne ugovore.
 
— Želim da vam čestitam, morate da znate da je ovo jedan ozbiljan korak ka profesionalnom sportu i ka prvom timu Crvene zvezde. Obvaveza vaša sada je mnogo veća nego do sada, a kako i vaša tako i naša, jer čim treniramo profesionalce obaveza nas trenera je da i u radu i u ponašanju podižemolestvicu na gore. Poznajem svu decu ovde, ali konkretno za generaciju 2002. koja je maltene napravljena prošle godine, uz ovz decu i Iliju Babića koji je ranije potpisao ugovor, mogu da kažem da postoji još 3-4 igrača za koje sam siguran da će sledeće godine u ovo vreme potpisati profesionalni ugovor. Hteo bih da se zahvalim rukovodstvu kluba, Nikoli Jeliću i Draganu Mladenoviću, što se klub nakon dugo godina odlučio za strategiju da gura Zvezdinu decu. Klub može mnogo da zaradi jer se ta deca od malih nogu vaspitavaju i treniraju, pravi se pobedniki mentalitet, zahtevi koji se imaju u mlađim kategorijama kasnije se sprovode i u prvom timu i po mom mišljenju na ličnom isksutvu znam da samo tako i klub može da se vrati na svoj put koji je i pre imao, i uz podršku navijača koju su deca već osetila sigurno da ovaj klub sa ovakvom decom ima ozbiljnu budućnost — rekao je Đorđević.

Kategorije: