Objavio Bojan Đokić 15/02/2018 - 17:53

Dragiću Gazetin ''Euroscar''

Osvajač zlatne medalje na poslednjem Evropskom prvenstvu u košarci Goran Dragić, proglašen je za najboljeg igrača starog kontineta u tradicionalnom izboru italijanskog lista “Gazeta delo Sport”.

Plejmejker Majamija predvodio je selekciju Slovenije do istorijskog uspeha, a sjajnu godinu krunisaće nastupom na Ol-staru NBA lige.

Tridesetjednogodišnji Slovenac sa srpskim konrenima je na Evropskom prvenstvu proglašen za MVP-a, a u izboru Gazete dobio je 274 glasa. Na drugom mestu je još jedan Slovenac, mladi as Reala Luka Dončić sa 204 glasa.

Sledeći na listi je centar Njujork Niksa, Letonac Kristaps Porzingis sa 192 glasa, pa naš reprezentativac bek Sakramenta Bogdan Bogdanović sa 158 glasova, dok je petoplasiran košarkaš Reala koji se još oporavlja od povrede, Serhio Ljulj sa 83 glasa.

U anketi je učestvovalo 200 igrača, trenera, menadžera i predstavnika medija.

Italijanski list nagradu za najboljeg košarkaša Evrope dodeljuje od 1979. godine, a prvi dobitnik nagrade bio je legendarni sovjetski centar Vladimir Tkačenko.  Najviše puta laureati su bili Nemac Dirk Novicki i Litvanac Arvidas Sabonis, koji su po šest puta proglašavani za najboilje na Starom kontinentu.

Među pobednicima su i imena Dražena Dalipagića, Dragana Kićanovića, Predraga Stojakovića i Miloša Teodosića.