Objavio Bojan Đokić 10/09/2017 - 21:30

Djordjević: Ne treba tražiti perfekciju u svakoj utakmici

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je da su pojedini igrači možda bili i preopterećeni važnošću današnje utakmice protiv Madjarske u osmini finala Evropskog prvenstva, ali je istakao da ne traba tražiti perfekciju u svakom meču.

"Mislim da smo bili jako spremni za utakmicu. Možda smo bili preopterećeni važnošću u nekim trenucima, ali smatram da smo jako dobro otvorili utakmicu, znali smo tačno šta hoćemo s naše strane napadački i šta nećemo odbrambeno. Bez obzira na sve, utakmica je imala svoj tok, gore-dole, što je možda i razumljivo", rekao je Djordjević novinarima u Istanbulu posle meča. 

Košarkaši Srbije plasirali su se danas u četvrfinale Evropskog prvenstva, pošto su u osmini finala u Istanbulu pobedili selekciju Madjarske sa 86:78. Protivnik Srbije u četvrfinalu biće Italija.

"Kontrolisali smo skokove u većem delu utakmice, možda je trebalo da dobijemo nešto više od te dominacije u skoku u prvom poluvremenu. Moramo mnogo bolje da odradimo tu tranziciju i dodjemo do laganih poena. Mnogo je bilo izgubljenih lopti protiv samo šest Madjara i to je jedna od stvari koje moramo da popravimo", rekao je Djordjević.

"Medjutim, radili smo za ovo, spremali smo se za ovo i sada dolazimo u krucijalni momenat ovog takmičenja. Nikakve reči ne pomažu, mislim da ih je i dosta bilo. Treba da razmišljamo o sledećem protivniku", rekao je selektor Srbije. 

Selektor je ponovio da je izuzetno ponosan na svoju ekipu. 

"Ja sam izuzetno ponosan na moje momke, moram to da kažem. Na način na koji su trenirali, kako su posvećeni, koliko im je stalo, to moram da podvučem", istakao je Djordjević.

"Možda nam je ovaj put klupa malo manje dala što je možda i razumljivo jer je tu dosta igrača koji su prvu put u ovakvim ulogama na ovako važnom prvenstvu. Možda su osetili pritisak jer su ovo ipak drugačije utakmice nego one u grupi. Ali, to je sve normalno, to sve ide sa iskustvom i na svima nama je uživammo u ovom trenutku, da uživamo u takmičenju i da damo svoj maksimum i na sledećoj utakmici", rekao je on. 

Kapiten Milan Mačvan je posle meča bio vrlo samokritičan. 

"On ima tu crtu da kaže kada neke stvari ne uradi dobro i to za svaku pohvalu i ja to cenim. Medjutim, ponekad može i da iz te kapitenske uloge to traži i od drugoga. On izuzetno inteligentan momak i igrač i tačno zna šta tačno treba da promeni", rekao je Djordjević. 

"Ne traba tražiti perfekciju u svakoj utakmici. Takmičenje je zato i interesantno, zato je ovo EP fenomenalno jer možda neka ekipa koja nije najbriljantnija dodje do dobrog rezultata ili obrnuto. Treba primiti k znanju to što je rekao, a kroz razgovor ćemo doći do mira potrebnog da na pravi način pristupimo utakmici", dodao je selektor Srbije.

Djordjević je naveo da je Italija protivnik za maksimalan respekt. 

"To je izuzetna šuterska ekipa, imaju energiju, dugu klupu, iskusnog stučnjaka koji ih vodi i na nama je da pružimo najbolju moguću partiju i da tražimo prolaz dalje", rekao je Djordjević.

 

Kategorije: