Objavio Stefan Rosić 15/04/2016 - 23:17

FIBA izbacila Sloveniju sa Eurobasketa!

 

 

Evropski ogranak Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) uputio je zvaničan dopis KS Slovenije u kome je navedeno da reprezentacija te zemlje neće igrati na Eurobasketu 2017. godine zbog odluke da klubovi igraju u Evroligi i Evrokupu.

 

Obračun FIBA Evrope i Evrolige večeras je podignut na viši nivo nakon što je Košarkaškom savezu Slovenije saopšteno da je reprezentacija suspendovana sa Evropskog prvenstva 2017. godine!

 

Na adresu Košarkaškog saveza Slovenije stiglo je pismo koje je potpisao izvršni direktor FIBA Evrope Kamil Novak, a u njemu je saopšteno da reprezentacija Slovenije neće igrati na Evropskom prvenstvu 2017. godine.

 

Razlog za ovakvu kaznu leži u tome što je Košarkaški savez Slovenije podržao svoje klubove koji su odabrali da nastupaju u Evroligi i Evrokupu.

 

Košarkaški savez Slovenije može da se "predomisli" do 20. aprila dostavljanjem dokumenata u kojima bi se videlo da ne podržava odluke klubova, a ako do toga ne dođe reprezentacija Slovenije neće igrati na Eurobasketu naredne godine.

 

Odmah treba reći da je FIBA Evropa večeras intervenisala i slične dopise poslala košarkaškim Savezima Španije, Turske, Srbije i ostalih zemalja čiji su klubovi odlučili da igraju u Evroligi i Evrokupu.

 

 

Razlika je u tome što su svim ostalim Savezima poslata upozorenja da suspenduju klubove i tako izbegnu kažnjavanje reprezentacije pa ostaje da vidimo hoće li naš Savez prihvatiti ultimatum ili će ispaštati nacionalni tim.

Kategorije: