Objavio Bojan Pavlović 07/09/2017 - 22:42

Selektor zadovoljan,Bobi i Lučić spremni za odlučujuće borbe

Aleksandar Đorđević, selektor Srbije

– Bilo nas je veoma teško dobiti večeras. Bili smo spremni, fokusirani, veoma organizovani defanzivno, ovo je bila naša najbolja defanzivna u grupi. Imali smo deset dobrih odbrana u drugoj četvrtini, tada smo počeli da trčimo, došli do lakih poena, pod košem, hranili smo naše visoke igrače i nalazili dubinu sa njima. To je bio jedan od planova koje smo pokušali da uradimo. Mislim da smo odigrali dobru odbranu na njihovim šuterima, odigrali smo stabilnu utakmicu i čestitam mom timu, pre svega igračima i stafu, kako su igrali sve ove utakmice. Igrali smo na pravi način, što mi daje pozitivan duh za dalje.

Boban Marjanović

– Trudili smo se da odigramo što bolje možemo i tako se spremimo za nastavak. Svaka pobeda je veoma važna, svaki napad, svaka odbrana. Možemo da izvučemo pouke iz ove utakmice. Ima još mnogo grešaka, ali ćemo pokušati da ih ispravimo do sledeće utakmice.

Vladimir Lučić

– Imali smo pravi pristup, što je najvažnije. Nadamo se da ćemo uz pobedu Letonaca uspeti da budemo prvi, jer će biti lakši žreb u nastavku. Imaćemo dva dana, sasvim dovoljno vremena da se oporavimo. Bićemo spremni ko god da nam dođe za protivnika.

Srbija: Mačvan 10, Bogdanović 15 (9 as), Lučić 8, Milosavljević, Birčević, Štimac 5 (6 sk), Lazić, Micić 1 (9 sk), Gudurić 6, Jović 7, Kuzmić 7, Marjanović 22 (12-8 za dva poena).

Belgija: Lekomt 12, Van Rosom 9, Ervel 10, Seron 8, Salumu 7, Tumba 6, Bako 2.

Kategorije: