Objavio Bojan Đokić 14/11/2016 - 15:04

Zuros menja Šćepanovića

KK Budućnost brzo je pronašao zamenu za Vlada Šćepanovića. Dan nakon neočekivane ostavke mladog trenera, objavljeno je i ko će ga zameniti. Jednog od glavnih pretendenata za osvajanje titule u ABA ligi u nastavku sezone predvodiće iskusni grčki stručnjak - Ilijas Zuros.

Predsednik kluba iz Podgorice Dragan Bokan izjavio je da jedino kvalitetno rešenje za Budućnost u ovom trenutku angažovanje iskusnog trenera. Prvi čovek crnogorskog šampiona je naglasio da  će zadatak Zurosa biti da pokuša da spasi sezonu u Evrokupu i da ekipa nastavi sa dobrim partijama u ABA ligi.

Pedesetogodišnji trener, aktuelni selekotr Gruzije je u karijeri vodio Olimpijakos, Peristeri, Aris, Panelinios, kao i reprezentaciju Grčke, a bio je i na kormilu libanskog Sagesea, francuskog Pari Levaloa, litvanskog Žalgirisa, te turskih Efes Pilsena i Tofaša.

Budućnost je u Evrokupu bez trijumfa nakon četiri kola, a u 9. kolu ABA lige pretrpeli su neočekivan poraz u Skoplju od poslednjeplasiranog Karpoša što je iniciralo ostavku Vlada Šćepanovića.