Objavio Bojan Đokić 09/08/2017 - 16:49

Aleksandar Aranitović tri godine u Partizanu

Mladi, devetnaestogodišnji bek, Aleksandar "Sani" Aranitović, novi je košarkaš Partizana NIS. U redove crno-belih, Aranitović dolazi kao slobodan igrač nakon raskida ugovora sa Crvenom zvezdom MTS. U sezoni 2015/16, Aleksandar je kao pozajmljen igrač nastupao za Mega Leks (Mega Bemax), da bi sezonu 2016/17 proveo u FMP-u.

Nakon potpisivanja trogodišnjeg ugovora, Aranitović je istakao da je spreman za novo poglavlje u karijeri, da u Partizan dolazi u potpunosti oporavljen nakon povrede i spreman da se uz dobar rad sa trenerom Nikolićem vrati na teren.

U mlađim kategorijama, Sani Aranitović je bio redovan član reprezentativnih selekcija naše zemlje. Na Evropskom prvenstvu za igrače uzrasta do 16 godina (2013.) Aranitović je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju. Godinu dana kasnije, na Svetskom prvenstvu, Aranitović je bio član generacije koja je osvojila bronzu. Na klupskom planu, Aleksandar je dva puta je igrau u finalu juniorskog turnira Evrolige koju je 2014. i osvojio, nastupavši tada za Crvenu zvezdu MTS. Iste godine, novi košarkaš Partizana NIS je bio proglašen za najkorisnijeg igrača finalne utakmice protiv madridskog Reala.

Po dolasku u Partizan, Aranitović je zadužio dres sa brojem sedam.

KK Crvena zvezda mts je, s druge strane,  putem zvaničnog sajta obavestila javnost u cilju sprečavanja bilo kakvih spekulacija, i zlonamernih komentara koji bi mogli da uslede, da se odriče bilo kakvih prava i ugovora igrača Aleksandra Aranitovića.

Iz kluba navode da su učinili sve da se, posle dve teške povrede kolena, igraču omogući da se oporavi i vrati na teren, i bez obzira što su, tvrde u Crvenoj zvezdi, uvereni da su mogli da spreče njegov odlazak iz kluba, sama namera i nezainteresovanost Aleksandra Aranitovića za klub, posle svega što je učinjeno za njega, kako se navodi u saopštenju, precrtali su ga iz bilo kakvih daljih planova KK Crvena zvezda mts.

Dodaje se na kraju, da će Zvezda kroz ovaj transfer prihodovati 100 hiljada eura i da je to još jedan dobar posao za klub.