Objavio Bojan Pavlović 29/11/2017 - 9:05

NIŠTA OD PARTIZANA: Rade Zagorac u Španiji!

Saga je završena – Rade Zagorac neće pojačati Partizan. Umesto Humsku, talentovano krilo je izabralo Sevilju. Real Betis će biti sledeći klub nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije koji je sezonu počeo u Memfisu, ali koji je ubrzo raskinuo saradnju sa mladim Beograđaninom.
 
Kako je saopštio Real Betis, ugovor će biti potpisan do kraja sezone 2018/19, pošto Zagorac prođe medicinske preglede.
 
Po povratku iz Amerike, Zagorac je bio u ozbiljnim pregovorima sa Partizanom. U jednom trenutku delovalo je kao da je sve gotovo i da će svojevremeno jedan od najperspektivnijih evropskih igrača obući crno-beli dres. Međutim, pregovori su stopirani, a onda i okončani.
 
Gde je bilo zapelo, nijedna strana nije želela javno da iznosi. Ostoja Mijailović, predsednik Partizana, je rekao da će kada se sve završi – na koji god način – reći šta je to bilo „štetno“ za Partizan, pa ugovor nije potpisan.
 
Nezvanično, u pitanju je dužina ugovora, pošto su crno-beli želeli višegodišnji ugovor, kako bi kasnijim transferom zaradili na obeštećenju. Takav angažman očigledno nije odgovarao igraču.
 
U svakom slučaju, za Zagorca je bolje da igra, pa makar gde, jer je već duže vreme van takmičarkog ritma. Podsećamo, prošlu sezonu je završio već u martu, na kraju ABA lige, posle čega je otputovao u Ameriku i nije se vraćao za Superligu. Očekivao je da će dobiti šansu u Memfisu i sve je bio podredio tome. Međutim, od toga nije bilo ništa i Zagorac se vratio kući.
 
Istina, tokom leta je za Memfis igrao Letnju ligu, ali bi to teško moglo da se nazove „takmičarskim“ ritom.
 
Inače, Betisu je ovakvo pojačanje preko potrebno, jer se trenutno nalazi na poslednjem mesu Endesa lige, bez pobede iz devet kola. 

Kategorije: