Objavio Jovica Nikić 23/04/2018 - 21:05

Bokan počinje borbu za Evroligu

Zvezda je ostala bez naslova šampiona ABA lige, da li definitivno i bez Evrolige, znaće se možda već posle sastanka u Barseloni planiranog za utorak.

Predsednik KK Budućnost Voli Dragan Bokan doputovao je u glavni grad Katalonije, gde će razgovarati sa zvaničnicima elitnog klupskog takmičenja.

Bokan je najavio nakon osvajanja titule u ABA ligi, da počinje bitka Budućnosti za Evroligu i u tom cilju u utorak će se obaviti prvi razgovori sa Đordijem Bertomeuom i njegovim saradnicima.

Pravila su jasna, pobednik ABA lige ima pravo učešća u najkvalitetnijem takmičenju, ali Budućnost mora da ispuni prilično stroge kriterijume i uslove da bi bila deo evropskog košarkaškog krema.

Kapacitet "Morače" je manji od pet hiljada sedišta, koliko dvorane klubova učesnika moraju da imaju da bi dobile licencu. Budžet kluba učesnika Evrolige je minimum četiri miliona eura.

Predsednik crnogorskog i regionalnog šampiona Dragan Bokan je, prenose podgoričke vesti, najavio da će klub učiniti sve da se uslovi ispune, svestan da su izazovi u organizaciji jednog takvog takmičenja zaista veliki.