Objavio Bojan Đokić 03/05/2018 - 19:11

Desetorica protiv Janakopulosa

Svi klubovi članovi Izvršnog odbora Evrolige, izuzev Panatinaikosa, izdali su zajedničko saopštenje u kome se navode odluke protiv suspendovanog predsednika grčkog kluba Dimitrisa Janakopulosa.

Evroligaški klubovi sa A licencom, njih 10 odlučili su da za Janakopulosovo ponašanje nema mesta u tom takmičenju i da je ono potpuno u suprotnosti sa etičkim principima i vrednostima sporta.

Klubovi su zajedno sa izvršnim direktorom Evrolige Đordijem Bertomeuom dali uputsva pravnim savetnicima da pokrenu sudske postupke protiv Janakopulosa sa namerom da "popravi štetu koja je povredila imidž, čast, integritet i verodostojnost" takmičenja.

Ponovljena je želja da Panatinaikos nastavi da bude deo Evrolige i da to ne bi trebalo da se dovodi u pitanje "zbog ponašanja jedne osobe".

Pismo su potpisali Efes, CSKA, Barselona, Fenerbahče, Makabi, Olimpijakos, Milano, Real Madrid, Baskonija i Žalgiris.

Vlasnik PAO je u najnovijem saopštenju u ratu koji vodi sa prvim čovekom Evrolige,  direktno opsovao Bertomeua nakon sankcija izrečenih Panatinaikosu i njemu lično, u trenutku do su se porodica i klub opraštali od Dimitrisovog strica – Kostasa Janakopulosa.

Kategorije: