Objavio Branislav Popović 23/02/2017 - 10:42

Radonjić: ''Pred nama je ozbiljna i zahtevna utakmica'' (VIDEO)

U četvrtak od 19 časova košarkaši Crvene zvezde mts dočekaće ekipu Galatasaraja u dvorani ''Aleksandar Nikolić''. Utakmica je proglašena mečom najvišeg rizika i biće rigoroznih kontrola pri ulasku u halu. 

 

 
Interesovanje i za ovaj evroligaški meč je bilo ogromno. Sve karte su rasprodate u rekordnom roku, a dodatna otežavajuća okolnost je to što će u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' kapacitet biti dodatno smanjen. Meču će prisustvovati i predstavnici Evrolige, a način na koji KK Crvena zvezda može da utiče na bezbednost, pored smanjenog kapaciteta jesu i rigorozne kontrole prilikom ulaska u halu.
 
Podsećamo, Zvezda je rigorozno kažnjena i to najvećom kaznom do sada u iznosu od 12.000 evra što je žestok udarac na budžet kluba. Kao najveći prekršaj navode se zakrčeni prolazi u dvorani na kojim predstavnici Evrolige ne žele nijednog gledaoca. Pored brojnih kazni, takođe su zbog navedenog razloga i dva slučaju u procesu.
 
S toga, KK Crvena zvezda mts apeluje na navijače na fer i sportsko navijanja. Bez ubacivanje bilo kakvih predmeta u teren i uz maksimalno poštovanje bezbednosnih protokola.
 
O specifičnosti utakmice protiv Galatasaraja govorio je i trener Crvene zvezde mts Dejan Radonjić:
 
''Posle dolaska u Beograd i završetka ''Kupa Radivoja Koraća'' nastavljamo sa utakmicama u Evroligi. Sledeći protivnik je Galatasaraj. Utakmica protiv njih od tragičnog događaja u Istanbulu imaju posebnu težinu i naravno da očekujem da mnogi elementi koji će biti prisutni ne budu nešto što će uticati na kvalitet naše igre na teren'', rekao je Radonjić i posle kratke pauze nastavio:
 
''Imali smo prilike da već igramo protiv Galatasaraja od ubistva našeg navijača. On je u tom duelu bio značajno kvalitetniji i savladao nas, tako da očekujem od njih da kao i u tom duelu dođu skoncentrisani i odgovorni i spremni na sve što ih čeka. Imaju ogromno iskustvo, ima igrača koji su bili prisutni u tom duelu. Naravno, želimo da i mi iskoristimo svoje iskustvo iz tog perioda da bismo odigrali dobar meč'', istakao je strateg crveno-belih koji se osvrnuo na brojne povrede:
 
 
''Izlazimo iz perioda koji nije bio nimalo lagan osim činjenice da smo imali puno problema s povredama, iz meča u meč sa skraćenom rotacijom, prekompozicijom dolazimo do najboljih mogućih rešenja da bismo igrali utakmice i došli do Niša. To je uslovljavalo dodatno opterećenje i posebnu pažnju. Zgusnuti raspored nije omogućio da na željeni način priđemo problematici koja je bila prisutna zbog povreda, bolesti, povratka igrača iz povreda...
U ovom trenutku ekipa je u nešto boljem stanju, juče su trenirali i Volters i Bjelica, Dangubić je i dalje bez trčanja, Lazić je dobio jak udarac u finalu. Imaćemo trening,  pa ćemo videti kakva je situacija s njim. Na sve to, jako bitno je i može da nam smanji opterećenja koja su bila prisutna, izlazak iz jednog, ulazak u novi proces, novo spajanje ekipe i to sve mora da se prođe kroz današnji trening, koji ne može biti tako dug da sve to uradimo'', govorio je Radonjić gotovo u dahu, a potom vratio temu razgovora na narednog rivala:
 
''Protivnik ima ogromno iskustvo i kvalitet i potrebno je da budemo najbolji kao kada smo bili kompletni. Da li je to moguće? Ne znam, ne treba očekivati da budemo toliko dobri, ali nadam se da ćemo da se dobro pripremimo i da ćemo dati maksimum. Neće biti lako, oni poseduju kvalitet, iskustvo i to je nešto što ukazuje na to da nas čeka ozbiljna i zahtevna utakmica. Galatasaraj je na početku krenuo sa porazima, pa napravio promene koje su donele iskorake. Pobeda protiv Barselone pokazuje sve kako treba, da koriste potencijale da budu jako dobri na svim pozicijama. Potrebno je da se uz izuzetnu podršku navijača potrudimo da iznesemo i ovaj meč'', završio je uvodno izlaganje trener Crvene zvezde mts pa su usledila pitanja novinara.
 
 
 
KKCZ

Kategorije: