Objavio Branislav Popović 17/04/2016 - 13:05

Pod znakom pitanja ucesce Srbije na EP i Zvezde u Evroligi

Posle pisma koje stiglo iz FIBA Evropa, na adresu pojedinih federacija po Evropi, a svih nacionalnih saveza bivse SFRJ, zbog podrske ABA j.t.d  Djordi Bertomeu  dovedeno je u pitanje ucesce nase reprezentacije na EP naredne godine, organizacija kvalifikacionog turnira za OI, ali i ucesce Crvene zvezde od jeseni u Evroligi.
 
 
Naime Djordi je ABA j.t.d , kako kaze I predsednik KSS Djilas, ponudio paket 1+3, gde ca najbolji tim ABA , koji zadovoljava uslove EL, igrati to takmicenje ukoliko sledeca tri tima po plasmanu igraju Evrocup.
FIBA EVROPA je sankcionisala  I saveze, poput Bosne I Makedonije, koji I nemaju timove opredeljene za Evrokup, ali su podrzali Bertomaua, tako da izbor Partizana da igra to takmicenje nije jedina prepreka nastupu reprezentaciji, vec opredeljenje svih srpskih I klubova regiona, sem Cibone.
 
 
Takodje informacija da je Dejan Bodiroga glasao za sankcije KSS, potpuno je netacna, jer jedan od najvecih asova nase kosarke nije ni ucestvovao u odlukama tog dela FIBA EVROPE. Za ponedeljak I utorak su zakazani sastanci saveza I klubova kako Srbije, tako I regiona, a odluku o kvalifikacijama, ne donosi FIBA Evropa, vec FIBA svet.
 
 
 
 

Komentari

lika

čoki je to sve zakuvao zabole njega za srbijom i reprezentacijom njemu su pare u interesu i ugašeni klub smrad bio i ostao sad partizan kriv dosta je bilo ucena prema partizanu ovih godina dosta.

Psycho

Koji si ti decko moron. Pa normalno je da treba nasi klubovi da igraju evroligu a ne FIBA budjavu ligu gde se za pobedu dobijaju bonbone i cokolade.

goran

Mnogo si grub sa kvalifikacijama ljudi. Čovek je samo rekao da se sada brani interes CZT da igra EL, a ne srpskih klubova. Šta dogodine? Recimo Partizan ili Metalac osvoje ABA ligu, misliš da će ih ULEB hteti ako ga sada odbiju?
Udahni duboko i razmisli.