Objavio Bojan Pavlović 29/10/2016 - 15:35

Djilas kritikovao Bertomeua

Dosadasnji predsednik KSS Dragan Djilas, na svom oprostaju od funkcije predsednika saveza izneo je niz kritika na racun Djordija Bertomeua, direktora Evrolige:

Imam i negativan stav prema (predsedniku EKA Đordiju) Bertomeuu i odnosu prema ABA ligi i našim klubovima. Ja sam čovek koji pamti i pamtim da Partizan nije dobio A licencu uprkos rezultatima koji su tada bili kriterijum. Pamtim i da je ABA pala sa tri mesta u Evroligi na jedno, a i da je to jedno bilo u opasnosti. Pamtim i 100 miliona dolara nagradnog fonda po godini. Ako je sada 30 miliona nagradni fond, gde je ostalih 70? Nadam se da će to neko pitati", rekao je Đilas.

On je ocenio da je KSS uspeo da sačuva klubove da mogu da igraju Evroligu, ali i reprezentacije da mogu da nastupaju na velikim takmičenjima.

"Da budemo realni i iskreni, lakše je izbaciti Srbiju sa takmičenja nego Španiju. Nadam se da će se taj rat završiti, da će se nešto dogovoriti i napraviti sistem takmičenja koji odgovara svima, da ne slušamo više bahate duhovitosti kao prvog čoveka Evrolige pre neki dan o Partizanu. Nisam upućen, ali mislim da ABA ima ugovor i da ko je prvak, ide u Evroligi. Nadam se da će reagovati tamo", rekao je Djilas.

Kategorije: