Objavio Bojan Pavlović 07/11/2017 - 11:36

Alimpijević: " Odigrali smo pametno i kao tim"

Izjave trenera KK Crvena zvezda mts Dušana Alimpijevića i prvotimca Milka Bjelice nakon ubedljive pobede u derbiju. Trener crveno-belih pogodjen tokom meča upaljačem u glavu, KK Crvena zvezda mts će se po dobijanju zvaničnog izveštaja sa ovog meča, oglasiti i tim povodom.
 
Košarkaši Crvene zvezde mts ubedljivo su pobedili Partizan NIS u prvom ovosezonskom derbiju, i poslednjoj utakmici 7.kola ABA lige, pošto su kao gosti slavili sa 100:84 (26:21, 27:21, 21:21, 26:21).
 
Nakon utakmice na konferenciji za medije, trener crveno-belih Dušan Alimpijević je istakao da je izuzetno zadovoljan igrom Crvene zvezde:
 
"Dušan Alimpijević, trener Crvene zvezde mts:
 
"Čestitam na jednoj, dozvoliću sebi da kažem, odličnoj utakmici obe ekipe. Videli smo jedan dobar derbi i derbi u kome se video raskoš talentovanih ljudi, sa jedne i druge strane. Igrali smo veoma pametno. Da budem precizniji, većim delom pametno. Tačno smo gađali tamo gde treba da gađamo u smislu napada. Određeni propusti koje smo imali u odbrani nisu samo na ovoj utakmici, oni se dešavaju se od početka sezone. To je normalno jer kao što sam rekao, mi smo novi tim i novi sistem. To je jedna kriva linija koja ide i gore i dole. Niko se ne zavarava sa time da je Partizan loša ekipa. Naprotiv. To je odlična ekipa sa odličnim pojedincima koji su našli svoje uloge i koji imaju određenu tržišnu cenu, koja je opravdana i kroz kvalitet pokazan u derbiju. Posle pobeda u ABA i Evrokupu njegove ambicije su se promenile. Čini mi se da je promena ambicija najavljena i sa pojačanjima.Ne znam kako je izgledalo sa strane, ali nije bilo lako jer je protivnik izuzetno kvalitetan i težak. Moj tim je imao fenomenalnu reakciju na sve. Mi se nismo pripremali samo za derbi. Ovo je samo jedna utakmica u nizu, nastavljamo dalje, spremamo se za Unikahu. Moja želja je samo da rastemo. Priželjkujem još ovakvih derbija i da moja ekipa pobeđuje što je više moguće."

Kategorije: