Objavio Jovica Nikić 26/04/2018 - 14:49

Bokan: Budućnost sigurno igra Evroligu

Predsednik Budućnosti Dragan Bokan rekao je da je podgorički klub bez ikakve dileme novi član Evrolige i  da će se od jeseni u “Morači” igrati najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
 
“Želim da potvrdim - Budućnost je član Evrolige i igraće od septembra u najjačem klupskom takmičenju. Bio sam u Barseloni u sedištu Evrolige i razgovarao Đordijem Bertomeuom, potvrdili skoro sve stvari”, kazao je Bokan.
 
“Zahvalio bih predsedniku Vlade Dušku Markoviću, ministru sporta Nikoli Janoviću, a posebno bih se zahvalio prvom čoveku KSCG i budućem predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, koji je od prvog dana od kako sam ja preuzeo klub, bio maksimalna podrška, da se stvore uslovi, da Budućnost osvoji ABA ligu”, rekao je Bokan.
 
Bokan je dodao da je već formiran monitoring tim koji će pratiti kako se ispunjavaju uslovi koje zahteva Evroliga.
 
“Nema nikakvih prepreka - sve ćemo odraditi do kraja avgusta. Postoji monitornig tim. Postoji šef monitoring tima, koji je formiran pre dva dana u Barseloni, a koji će pratiti dešavanja 15-dnevno ili mesečno i tu ne vidim nikakvu prepreku”, istakao je Bokan i dodao.
 
“Još jednom bih zahvalio Zvezdi na spektaklu i borbi u finalu. Naš uspeh je još veći jer smo pobedili Zvezdu i tako postali šampioni ABA lige. Želim da Zvezda u narednom periodu opet bude u društvu najboljih timova Evrolige, ali svakako dajem prednost svom klubu, našem klubu, koji je postao ponos Crne Gore”, zaključio je Bokan.

Kategorije: