Objavio Branislav Popović 10/01/2017 - 15:33

Marko Pecarski nastavlja karijeru u inostranstvu

Junior Mege Marko Pecarski nastaviće karijeru u inostranstvu. U razgovoru sa Markom i njegovim roditeljima, uprava kluba je odlučila da pruži podršku Pecarskom u njegovom daljem košarkaškom putu.
 
Marko Pecarski je prošle sezone sa juniorskim i kadetskim timom Mege ostvario velike uspehe. Kadeti Mega Leksa su postali šampioni Srbije (prva titula za mlađe kategorije u istoriji kluba) dok su juniori bili treći a Marko Pecarski je bio MVP oba finalna turnira. Takođe, prošle sezone se sa juniorima Mege se po prvi put plasirao na finalni turnir juniorske Evrolige pošto su osvojili kvalifikacije u Rimu.
 
 
Takođe, postao je i najmlađi strelac u finalima ABA lige sa 16 godina i nepuna 3 meseca, i to pošto se upisao u strelce prošle sezone u 3. meču finala plej-ofa regionalnog takmičenja protiv Crvene zvezde.
 
 
Pored priznanja poput izbora u najbolju petorku Evropskog prvenstva za kadete koje se održalo prošlog leta u Poljskoj i gde je za Srbiju u proseku  beležio 26.6 poena, 15.9 skokova, 1.1 blokadu (indeks 31.1), Pecarski je bio i učesnik „Džordan brend klasika“ koji je održan u Bruklinu, gde je predstavljao Megu među najtalentovanijim košarkašima iz celog sveta.
 
Ove sezone je za juniore Mega Bemaxa u proseku beležio 21 poen i 11.2 skoka uz prosečan indeks korisnosti 27.
 
Košarkaški klub Mega Leks želi Marku puno sreće u nastavku karijere. 
 
 
 
 
Foto: Mega Leks/Ivica Veselinov/Jovan Azdejković

 

Kategorije: