Objavio Bojan Đokić 08/10/2017 - 19:55

Zvezda slavila u Ljubljani

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su makismalan učinak u Jadranskoj ligi, pošto su  u trećem kolu na gostovanju u Ljubljani pobedili Olimpiju sa 82:73 (18:29, 25:13, 21:16, 18:15).

Zvezda je na gostovanju protiv ljubljanske Olimpije nastupila bez Džejmsa Feldina, ali je ekipa Dušana Alimpijevića i pored toga uspela da dodje do pobede i tako zadrži maksimalan učinak.

Crveno-beli imali su dosta problema u prvoj četvrtini, Olimpija je lako uspevala da nadmudri Zvezdinu odbranu, ali je beogradski tim uspostavio ravnotežu u drugoj deonici i do poluvremena predvodjen Stefanom Jankovićem uspeo da stigne do preokreta 43:42.

Olimpija je početkom treće četvrtine ponovo preokrenula, ali je Zvezda ipak uspela da u finišu tog perioda dodje do devet poena prednosti -62:53.

Domaćin je u poslednjoj deonici u nekoliko navrata uspevao da dodje do četiri poena zaostatka, ali su gosti svaki put u tim situacijama uspevali da zaustave nalet i na kraju bez većih problema da dodju to trijumfa.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ognjen Dobrić sa 17 poena, jedan manje postigao je Tejlor Ročesti, a 13 je dodao Janković.

U ekipi Olimpije istakao se Talor Batl sa 17 poena, a Roko Badžim postigao je 12.

Zvezda je prva sa maksimlanim učinkom, dok Olimpija zauzima šesto mesto sa jednom pobedom i dva poraza.

Kategorije: