Objavio Branislav Popović 15/12/2016 - 15:13

Djilas veruje u novo rukovodstvo KSS

Bivši predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Djilas rekao je danas da je ponosan što je šest godina obavljao tu funkciju, da veruje novom rukovodstvu, ali je i ocenio da mu ne treba postavljati zadatke unapred.
 
"Ja sam pre svega ponosan što je Saša Danilović čovek koji će posle mene biti predsednik saveza, a pre je bila još jedna košarkaška legenda Dragan Kapičić. Čast mi je što sam deo takvog jednog društva i što sam radio sa takvim ljudima. Ponosan sam i što će ostati svi potpredsednici koji su hteli da ostanu. Tu ima toliko košarkaškog znanja da KSS nastavi da radi na jedan stabilan i siguran način. Novi predsednik i potpredsednik će uneti neku novu energiju i postaviti neke nove ciljeve boreći se za ono što svi želimo, a to je da Srbija bude uspešnija", rekao je Djilas novinarima posle izborne skupštine.
 
Djilas je ostavku podneo krajem oktobra, a ona je danas usvojena. Umesto njega, izabran je proslavljeni reprezentativac i trofejni predsednik Partizana Predrag Danilović. On je doveo jednog novog potpredsednika, dok je preostalo troje ostalo.
 
"Ne treba im stavljati nikakve zadatke i izjednačavati rezultate, koji su bili fenomenalni, ali, budimo realni, ne možemo svaki put biti prvaci ili viceprvaci sveta. Svi verujemo u to da momci mogu da budu prvaci Evrope sledeće godine. Sjajno je biti drugi, ali je još lepše slušati našu himnu, ovog puta u Turskoj. Verujem da devojke u Pragu mogu da brane to zlato. Uvek je teže odbraniti nego osvojiti. Imaju kvalitet, pa zašto da ne", rekao je Djilas.
 
"Verujem da će srpska košarka nastaviti da se razvija na isti način. Ne zavisi ona ni od Dragana Djilasa, ni od nas pojedinaca. Mi smo košarkaška zemlja, košarkaška nacija, rezultata će uvek biti", dodao je on.
 
Djilas je na novinarsko pitanje da li će se nekada vratiti sportu, odgovorio da "ne veruje".
 
"Moj život je košarka. Ja volim sve sportove, ali je košarka nešto što najviše volim. Bio sam šest godina, ne vidim šta bih više od toga da poželim u životu nego da budem predsednik KSS", rekao je doskorašnji prvi čovek domaće košarke.
 
On je kazao da je od svih medalja najponosniji na žensku zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.
 
"Ponosan sam na muška srebra, a najponosniji na žensko zlato. Kada smo počeli da radimo, te devojke se nisu ni kvalifikovale na evropska prvenstva. Ja sam verovao u njih, u (selektorku) Marinu (Maljković), u (potpredsednicu KSS) Anu Joković, u te devojke. Napravili smo sjajan odnos u svemu tome. Na kraju smo došli do zlata na EP i bronze na olimpijskim igrama. Toliko devojčica danas trenira košarku, a pre toga nisu ni pomišljale na to", rekao je Djilas.
 
 
Beta / KSS 

Kategorije: