Objavio Branislav Popović 20/02/2017 - 11:33

Gudurić MVP, Simonović najbolji strelac

 
Tri prilično ubedljive pobede na završnom turniru ''Kupa Radivoja Koraća'' donele su košarkašima Crvene zvezde mts i individulna priznanja. 
 
Pored još jednog trofeja ''Žućkove levice'' koji je osvojen, košarkaši Crvene zvezde mts pobrali su i individualna priznanja.
 
Iako je ceo tim uložio ogroman trud u finalu ''Kupa Radivoja Koraća'' nagrada za MVP-ija morala je da ode jednom igraču. To je bio Marko Gudurić. Trebalo bi reći i sasvim zasluženo. Gudurić je statistički bio najbolji pojedinac u pobedi nad Partizanom Nis (74:64) zabeleživši 18 poena, šest asistencija, četiri skoka i tri ukradene lopte. Uz to, imao je samo jednu izgubljenu loptu i veoma dobrih 50 odsto šuta iz igre.
 
Ono što pogled na statistiku ne govori je to da je Marko Gudurić veliki deo svojih poena ubacio u završnici meča i dao bitan doprinos u osvajanju trofeja.
 
Takođe, 18 poena je postigao i Marko Simonović. Veoma važne trojke koje je pogađao bez promašaja (3/3) činile su polovinu njegovih poena. Vršac, FMP i Partizan bili su pod nemilosrdnom paljbom Simonovića, a on je poneo zvanje najboljeg strelca turnira. 
 
 
 
KKCZ

Kategorije: