Objavio Bojan Pavlović 04/09/2016 - 22:51

Muška 3h3 reprezentacija srebrna na Evropskom prvenstvu

Reprezetativci u 3h3 košarci vice šampioni su Evrope! U finalu su poraženi od reprezentacije Slovenije u izuzetno dramatičnom meču rezultatom 19-17.
U četvrtfinalnom meču naša reprezentacija je ubedljivo savladala izuzetnom igrom domaćina Rumuniju rezultatom 22-11. U polufinalu našu reprezentaciju dočekala je reprezentacija Holandije (koja je eliminisala Italiju u četvrfinalu rezultatom 20-18) koju smo takođe ubedljivo savladali rezultatom 21-12.
 
U finalnoj utakmici naše momke je čekala, uz našu reprezentaciju, ekipa koja je tokom prvenstva pružala izuzetne partije (u četvrtfinalu savladali Poljsku 21-14, a u polufinalu možda i favorizovanu Rusiju rezultatom 21-10) Slovenija. Meč je od samog početka bio izjednačen i ni jedna od ekipa nije uspela da se rezultatski „odlepi“, da bi na kraju ipak Slovenci pobedili sa 19-17, iako je naša reprezentacija imala šuteve za eventualan produžetak koje je na žalost promašila.
 
Pored osvajanja srebrne medalje, treba naglasiti da je Dušan Domović Bulut uvršten u najbolju ekipu na prvenstvu (u najbolja tri igrača – uz Gašpera Ovnika iz Slovenije koji je proglašen MVP igračem prvenstva, i Holanđanina Džespera Džobsea).
 
Košarkašice su svoje prvo pojavljivanje na evropskoj sceni obeležile izuzetno dobrim sedmim mestom, izgubivši od favorizovanih Ruskinja u četvrfinalu rezultatom 19-13. Naše reprezentativke su većim delom meča pružile kvalitetan otpor, te Ruskinje nisu uspevale da naprave osetniju razliku, da bi tek pred sam kraj „otišle“ na šest poena razlike. Ruskinje su u konačnom plasmanu bile treće i osvojile bronzanu medalju prepustviši evropski „tron“ odličnim Mađaricama (koje su u polufinalu eliminisale Rusiju rezultatom 14-12, da bi u finalu bile bolje od Rumunki rezultatom 21-14).

Kategorije: