Objavio Branislav Popović 08/02/2017 - 10:31

Džikić: "Utakmica u sredu je tek prvo poluvreme"

Duel bratskih klubova, PAOK-a i Partizana u okviru prve runde plej ofa FIBA Lige šampiona na programu je u sredu, 08. februara od 20 časova. 
 
Dan nakon pobede u derbiju protiv Crvene zvezde MTS, crno-beli su otputovali u Solun, gde se pripremaju za sutrašnji meč protiv PAOK-a u okviru prve runde plej ofa FIBA Lige šampiona. Na put je krenulo 14 igrača a odluku o konačnom sastavu za sutrašnji meč, doneće stručni štab. 
 
 
 
Pred utakmicu u PAOK Sports Areni, trener Partizana NIS, Aleksandar Džikić ističe važnost koš razlike u prvom duelu. 
 
"PAOK u prvenstvu ima učinak 9-7, na deobi je od četvrtog do šestog mesta. Kao i ostali grčki timovi, ima punu rotaciju od deset igrača. Imaju dobar 'sajz' na centarskim pozicijama, spolja su glavni strelci Šibert i Mekfaden, unutra prva opcija Klanton. Domaći deo ekipe iskusan, plus nekoliko Grka u pravim igračkim godinama. Mogu da igraju efikasno i u tranziciji, ali im je i pozicioni napad organizovan i kontrolisan. Posebna specifičnost je činjenica da se igra na razliku, tačnije rezultat je vrlo bitan. Dakle od prvog do poslednjeg minuta mora se biti svestan da je utakmica u sredu tek prvo poluvreme". - istakao je Džikić. 
 
Prvi meč plej ofa FIBA Lige šampiona između PAOK-a i Partizana počinje u sredu, 08. februara od 20 časova po našem vremenu.
 
(Foto: KK Partizan NIS / Basketball Champions League) 

Kategorije: