Objavio Bojan Đokić 27/04/2018 - 18:59

Hrvatska posle dva meseca dobila novog selektora

Košarkaška reprezentacija Hrvatske dobila je novog selektora.

Nekadašnji trener Cibone Dražen Anzulović vodiće nacionalni tim u finišu prve runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Anzulović je nasledio Ivicu Skelina, koji je smenjen nakon katastrofalnog početka kvalifikacija za šampionat u Kini 2020. godine.

Hrvatska ima skor od jedne pobede i tri poraza, a čekaju je mečevi sa Rumunijom i Italijom u gostima.

"Stvarno mislim da je biti selektor najveća moguća čast, ali i obaveza i odgovornost. Sve to nameravam da tražim i od igrača, a igraće samo oni koji imaju želju da nastupaju za Hrvatsku. Imamo jako puno posla, a cilj mi je da vratim hrvatsku košarku u evropski vrh i stvorim respektabilnu reprezentaciju u svjetskim okvirima. Nemamo puno vremena, a više ni prava na kiks u kvalifikacijama, ali se nameravamo boriti sve dok imamo šansu da odemo na SP ", kazao je Anzulović, koji je potpisao ugovor do Eurobasketa 2021. godine i neće imati pravo da u tom periodu vodi neki klub.

Pedesetogodišnji stručnjak je igračku karijeru proveo u Ciboni i Zagrebu, a trenirao je Zagreb, Cibonu, Cedevitu, Ural, Šarlroa, Donjeck i Lijetuvos Ritas. Anzulović je u dva navrata sedeo na klupi Hrvatske kao asistent, poslednji put u periodu od 2016. do 2017. godine kada je bio u stručnom štabu Aleksandra Petrovića.

foto:HINA

Kategorije: