Objavio Branislav Popović 10/01/2017 - 15:37

Obradović: Da održimo žar i nastavimo sa dobrim igrama

Srpski stručnjak Saša Obradović preporodio je Lokomotivu Kubanj. Od dolaska na klupu ekipe iz Krasnodara sredinom novembra, u VTB ligi je pod Obradovićevim vođstvom ostvareno šest pobeda na isto toliko utakmica, uključujući i pobedu nad vodećim CSKA, kojem je to jedini poraz u takmičenju, kao i drugim evroligašem Uniksom u nedelju, posle velikog preokreta i povratka iz 13 poena minusa sredinom treće četvrtine.
 
 
U Evrokupu  je obezbeđen plasman u Top 16 i u toj fazi takmičenja je ostvarena i prva pobeda, nad Gran Kanarijom. Navijači i čelni ljudi Lokomotive su prezadovoljni učinkom, dok je Obradović svesan da je sezona duga i da svakoj utakmici mora da se pristupi ozbiljno i bez opuštanja.
 
-Bez obzira na dobru igru i na velike pobede, uspeh se ocenjuje tek na kraju sezone. Rezultati koje postižemo su zadovoljavajući i preko svih očekivanja. Pobedili smo sve ekipe u utakmicama na kojima smo računali bodove, a preko očekivanja su svakako trijumfi protiv CSKA, Zenita, Gran Kanarije, kao i ovaj poslednji protiv izuzetno jake evroligaške ekipe, kakva je Uniks. To donosi dobro raspoloženje, ali takvo zadovoljstvo kratko traje. Imamo pred sobom novog protivnika i to je nova prilika za dokazivanje. Pokušaćemo da održimo kontinuitet dobrih rezultata u Evrokupu u utakmicama protiv Mursije i Fuenlabrade. Moramo da vodimo računa, kako bismo produžili naš boravak u Evropi. S druge strane, u VTB ligi sezona je duga, još uvek se igra prvi krug. Napravili smo dobru bazu na kojoj dalje treba da radimo - smatra Obradović.
 
 
Jedna od ambicija kluba je povratak i u Evroligu. 47-godišnji Obradović smatra da su za tako nešto ipak neophodna pojačanja, jer trenutni sastav igra daleko preko svog limita.
 
-Za neke vrhunske rezultate potrebna su nam pojačanja. Radim sa ekipom koja nije sastavljena prema mojim željama. Međutim, svaki trener je dužan da se prilagođava, a ne da mašta. Mi smo u prethodnom periodu tražili nekoliko igrača na pozicijama krilnog centra i plejmejkera zbog odsustva Tejlora Ročestija. Nismo uspeli da ih potpišemo. Sve je to pružilo mogućnosti pojedinim igračima u timu da pokažu koliko mogu da pomognu. Najponosniji sam na ruske igrače koji igraju vrlo dobro, koji su stekli samopouzdanje i koji izvanredno pomažu ekipi. Uz pobede je došla i dobra atmosfera i veće međusobno poverenje. To nam olakšava posao da nastavimo da radimo sa istim žarom - zaključio je Obradović.
 
 
Lokomotiva naredni meč igra sa Mursijom 11. januara, u okviru drugog kola Top 16 faze Evrokupa.

Kategorije: