Objavio Bojan Pavlović 29/04/2014 - 17:10

Peković:"Žao mi je zbog Partizana"

Nekadašnji centar Partizana sada jedan od najboljih košarkaša najjače lige na svetu Nikola Peković sa velikim uspehom nosi dres Minesote.Ove sezone je prosečno beležio 17,4 poena uz 8,7 skokova po utakmici.U izjavi za crnogorsku Arenu Peković kaže:

 Statistički moja najbolja sezona otkad sam u Americi, ali draže bi mi bilo da smo imali makar pet-šest pobeda više. Onda bi bilo mnogo bolje – istakao je Peković.

Stigao je povređen ,pratio svoj Partizan protiv Cedevite i potom se uputio za Podgoricu.

- Imao sam terapiju u Njujorku, tako da moram da nosim ,,čizmu“ deset dana da se stabilizuje jer sad ima dosta bola, ali ništa strašno, proći će za nekoliko dana – rekao je Peković za Arenu na podgoričkom aerodromu.

Crnogorski košarkaš je ove sezone na 54 utakmice prosječno bilježio 17,4 poena uz 8,7 skokova, što je daleko iznad njegovog prosjeka karijere u NBA sa 13 poena i 6,8 skokova po meču.

- Statistički moja najbolja sezona otkad sam u Americi, ali draže bi mi bilo da smo imali makar pet-šest pobeda više. Onda bi bilo mnogo bolje – istakao je Peković.

Nikola Peković je burno pozdravljen od navijača Partizana na utakmici protiv Cedevite.Oni ne nezaboravljaju njegov odnos prema crno-belom dresu:

- Bio sam u ,,Kombank areni“, ostao sam bez reči. Veliki sam prijatelj sa dosta ljudi iz Partizana i bio je preveliki šok za sve nas kada je Smit dao ,,trojku“. Nije moje da komentarišem utakmicu, ali sa navijačke strane veoma mi je žao jer će biti veliki problem, nema Partizana u Evroligi posle mnogo godina. Malo smo razočarani, ali dobro, šta je – tu je – kazao je Nikola Peković.

ARENA

 

 

Kategorije: