Objavio Bojan Đokić 20/10/2017 - 19:00

Đorđević pozvao sve van NBA lige

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević objavio je danas spisak od 35 igrača za utakmice protiv Austrije i Gruzije, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Košarkaški savez Srbije je saopštio da su na širem spisku selektora Stefan Jović, Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Marko Gudurić, Dragan Milosavljević, Nemanja Dangubić, Branko Lazić, Vladimir Lučić, Marko Simonović i Nikola Kalinić.

Na spisku su i Stefan Birčević, Milan Mačvan, Vladimir Štimac, Ognjen Kuzmić, Nikola Milutinov, Miroslav Raduljica, Ognjen Dobrić, Aleksa Radanov, Stefan Peno, Vanja Marinković i Aleksa Avramović.

Selektor Djordjević pozvao je i Stevana Jelovca, Nikolu Jovanovića, Nikolu Radičevića, Savu Lešića, Nikolu Rebića, Milenka Tepića, Nikolu Jankovića, Djordja Gagića, Ivana Marinkovića, Ivana Paunića, Iliju Djokovića, Dejana Todorovića, Gorana Huskića i Dejana Muslija.

Košarkaši Srbije će u prvom kolu kvalifikacija u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić", 24. novembra, dočekati Austriju, a u drugom kolu, u istoj dvorani, 27. novembra, Gruziju.

Od ove godine kvalifikacije se igraju po novom sistemu, tokom sezone, pa igrači iz NBA lige neće biti selektorima na raspolaganju, a gotovo sigurno ni igrači koji igraju za klubove iz Evrolige.

Svetsko prvenstvo održaće se od 31. avgusta do 15. septembra u Kini.