Objavio Jovica Nikić 22/02/2018 - 15:50

Đorđević: Meč protiv Nemačke najvažniji!

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević održao je  konferenciju za medije povodom predstojećih utakmica drugog prozora kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019.
 
Naš nacionalni tim će u petak od 19.30 odigrati meč trećeg kola protiv Nemačke, dok će u nedelju 25. u 20.20  igrati protiv Austrije u Beču.
 
U ove dve utakmice u ekipi neće biti povređenog Stefana Jovića kome je na finalu Kupa Nemačke stradalo stopalo, kao ni Vanje Marinkovića, koji je otpao sa spiska.
 
– Od 15 momaka koji su završili ova dva dana treninga, sa nama neće ići Vanja Marinković. S druge strane, zbog odsustva Jovića i neke male predostrožnosti, na poziciji jedan moram da imam dva ili tri igrača. Videćemo da li će Lešić, Avramović ili Radanov biti u sastavu zbog atipičnosti na poziciji krila u igri Nemačke, gde imaju Robina Bencinga, što će meni biti smernica kako da napravimo odluku, Oni jako mnogo igraju sa igračima na krilima i leđima ka košu. To su neke taktičke ideje koje mogu da nas vode ka pobedama.
 
Selektor je istakao da je predstojeća utakmica protiv Nemačke za njegov tim najvažnija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.
 
– Očekuje nas duel sa selekcijom koja poseduje izuzetan kvalitet. Imaju sjajan ambijent i igraju s dosta entuzijazma i novim trenerom. Odigrali su dve jako dobre utakmice i pobedili. Meč će se igrati u Frankfurtu, pred 12.000 gledalaca, jer je cela arena rasprodata i siguran sam da će biti i naših navijača.
 
Reprezentativci su prethodna dva dana trenirali u beogradskoj dvorani „Master“.
 
– Trenirali smo u dobrom ritmu, nije bilo fizičkih problema, osim što je Ilija Đoković juče na prvom treningu nezgodno doskočio i na kraju imao mali problem sa leđima. Popodne je normalno odradio trening, ali taj problem stoji…
 
Selektor je dodao da su se novi igrači Stevan Jelovac i Ognjen Jaramaz dobro uklopili.
 
– Jako je teško dati ocenu u ovom trenutku, ali njihov entuzijazam i želja su prisutni i silno su motivisani. Na svima nama, ali i vama je da ih što pre uvedemo u sistem i da se u ekipi osećaju kao starosedeoci. Sigurno da je to zadatak za starije igrače, za koje mislim da će ih najbolje uvesti u sistem.

Kategorije: