Objavio Jovica Nikić 30/05/2018 - 16:25

Đorđević razgovarao sa svim kandidatima za reprezentaciju

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević je obavio razgovore sa svim kandidatima za reprezentaciju uoči trećeg „prozora” u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini 2019.

 

Dogovor je da termin njihovog priključivanja reprezentaciji bude usklađen sa završetkom njihovih obaveza u klubovima jer mnogi još nisu završili klupske sezone, pa će se neki okupiti 15. juna, a neki 20. juna.

 

Odluka stručnog štaba o igračima koji će igrati protiv Gruzije i Nemačke zavisiće i od povreda, kao i od statusa igrača u njihovim klubovima (neki igrači pregovaraju). Košarkaški savez Srbije kao i uvek razume lične i klupske obaveze igrača, da su iza njih iscrpljujuće sezone, ali očekuje da i oni razumeju potrebe nacionalnog tima i doprinesu koliko mogu dobrim rezultatima. Kao organizacija smo dužni da se prilagodimo novim okolnostima, kao i sistemu takmičenja na koji nismo mogli da utičemo.

 

Uoči trećeg „prozora“, u planu su dve kontrolne utakmice zatvorenog tipa 21. i 23. juna.

 

Selektor je sa igračima razgovarao i o četvrtom „prozoru“ u septembru (13-17.9.2018), kada naša reprezentacija nastavlja kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Očekuje se da naš tim tada bude još jači jer će se oporaviti neki povređeni igrači, a u tom periodu možda bismo mogli da računamo i na sve igrače koji igraju u NBA.

Kategorije: