Objavio Bojan Pavlović 06/11/2017 - 20:37

Štimac se oprostio, zato ga nema na spisku

Jedan od pomoćnika u stručnom štabu košarkaške reprezentacije Srbije Jovica Antonić rekao je danas da centar Vladimir Štimac nije na spisku igrača za predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, pošto je odlučio da završi reprezentativnu karijeru.

"Štimac je rekao posle Evropskog prvenstva da je vreme da se oprosti, da dolaze mladji centri. On će dobiti zvanično od Saveza priznanje za 100 utakmica. Potvrdio je da će biti u Beogradu", rekao je Antonić za Sport klub.

Selektor košarkaške reprezentacije Aleksandar Djordjević obavio je danas spisak od 24 igrača za utakmice protiv Austrije i Gruzije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Antonić je dodao da nema potvrde da će se pozivu odazvati igrači koji nastupaju za klubove u Evroligi.

Od ove godine kvalifikacije se igraju po novom sistemu, tokom sezone, pa igrači iz NBA lige neće biti selektorima na raspolaganju, a gotovo sigurno ni igrači koji igraju za klubove iz Evrolige.

Košarkaši Srbije će u prvom kolu kvalifikacija u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić", 24. novembra, dočekati Austriju, a u drugom kolu, u istoj dvorani, 27. novembra, Gruziju.

Svetsko prvenstvo održaće se od 31. avgusta do 15. septembra 2019. u Kini.

Kategorije: