Objavio Branislav Popović 10/02/2017 - 16:16

Karadžić: Hvala na ukazanom poverenju

U petak 10. februara u „Kući košarke“ održana je promocija novog selektora ženske seniorske reprezentacije Srbije Stevana Karadžića, koji će ubuduće voditi aktuelne evropske šampionke i bronzane sa Olimpijskih igara u Riju.
 
Pred brojne predstavnike medija izašli su predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, potpredsednik za žensku košarku Ana Joković i novi selektor Stevan Karadžić.
 
Prvi se prisutnima obratio predsednik Predrag Danilović.
 
– Posle sednice Upravnog odbora doneta je odluka na predlog Ane Joković, zajedno sa još nekim ljudima i naše zajedničko mišljenje je da je pravi čovek za naslednika Marine Maljković Stevan Karadžić. Siguran sam da nismo pogrešili… – rekao je predsednik KSS Predrag Danilović.
 
 
Potpredsednik KSS za žensku košarku Ana Joković zahvalila se bivšoj selektorki Marini Maljković na svemu što je uradila u proteklih pet godina, kao i na postignutim rezultatima koji, kako je rekla, bili neverovatni.
 
– Osnova i temelj su postavljani jer smo, kao što dobro znate, pre tačno šest godina krenuli iz minusa kada je ženska košarka u pitanju. Sada smo imali zadatak da pronađemo osobu od integriteta koja u ovom trenutku može da vodi reprezentaciju Srbije i mislim da je izbor Stevana Karadžića najbolje moguće rešenje. Dogovorili smo saradnju na godinu dana, naravno uz mogućnost produžetka ukoliko se naša reprezentacija plasira na Svetsko prvenstvo. Cilj na Evropskom prvenstvu u Češkoj u junu mesecu je plasman među prvih pet ekipa i nastavak kontinuiteta uspeha naše ženske košarke.
Novi selektor ženske seniorske reprezentacije Stevan Karadžić rekao je da je njegov cilj da održi našu reprezentaciju u vrhu i da nastavi kontinuitet rada i uspeha.
 
 
– Hvala predsedniku Predragu Daniloviću, potpredsednici Ani Joković, Upravnom odboru i komisiji za žensku košarku što su mi ukazali poverenje. Smatram da je to korak napred u mojoj trenerskoj karijeri. Trener sam više od 20 godina i vodio sam mnoge selekcije, tako da mislim da je ovo korak napred. Kada je reč o ambicijama, Marina Maljković je napravila zaista neverovatne rezultate, koji su teško ponovljivi i podigla je lestvicu. Naša reprezentacija je već godinama u vrhu, među četiri-pet najboljih na velikim takmičenjima i cilj nam je da tako i ostane.
Na pitanje koliko poznaje aktuelne reprezentativke, Karadžić je rekao:
 
 
– Najbolje poznajem Jelenu Milovanović, pošto sam sa njom radio u Šopronu, gde sam bio savetnik. I ostale igračice poznajem dobro, jer su ovi rezultati koje su pravile prikovali sve za ekran i pomno sam ih pratio. Međutim, biće mi potrebno vreme da se upoznam sa protivničkim reprezentacijama, što ću uraditi do početka Evropskog prvenstva – rekao je Karadžić.

Kategorije: