Objavio Jovica Nikić 12/05/2018 - 10:08

Marini Maljković priznanje MOK-a

Marina Maljković dobila je u Skupštini grada Beograda plaketu Međunarodnog olimpijskog komiteta za izuzetan doprinos u razvoju ženskog sporta kroz projekte „Pokret za žensku košarku Marina Maljković“ i „Besplatna škola košarke za devojčice osnovno – školskog uzrasta“.

 

 

Olimpijski komitet Srbije i Grad Beograd večeras su povodom održavanja 39. seminara Evropskih olimpijskih komiteta organizovali prijem za učesnike seminara u Skupštini grada Beograda. Delegatima su se obratili i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković  i predsednik Evropskih olimpijskih komiteta Janez Kocijančič. Predsednik Maljković je prisutne pozdravio na grčkom, ruskom, francuskom i španskom  jeziku i  poželeo im je prijatno veče nakon uspešnog radnog dana.

 

 

Za izuzetan doprinos u razvoju ženskog sporta kroz projekte „Pokret za žensku košarku Marina Maljković“ i „Besplatna škola košarke za devojčice osnovno - školskog uzrasta“, predsednik  Evropskih olimpijskih komiteta, Janez Kocijančič je Marini Maljković uručio plaketu Međunarodnog olimpijskog komiteta „Žene i sport“. Olimpijski komitet Srbije je odmah nakon završetka Olimpijskih igara u Riju 2016. godine kandidovao selektorku ženske košarkaške reprezentacije, a ova plaketa pokazatelj je da se aktivnosti i projekti Marine Maljković cene i u međunarodnim okvirima.

 

 

Evropski olimpijski komiteti treću godinu za redom dodelili su nagradu Pjotr Nurovski najboljim mladim sportistima Evrope u zimskim sportovima. Ova nagrada je ustanovljena 2010. godine u znak sećanja na predsednika poljskog olimpijskog komiteta, a od 2016. godine se svake godine najboljim mladim sportistima Evrope dodeljuju dve nagrade - u letnjim i zimskim sportovima. Ovogodišnja  nagrada za najboljeg mladog sportistu Evrope u zimskim sportovima je pripala mladoj biatlonki iz Francuske, Kamil Bene, osvajačici tri medalje na zimskom EYOF-u održanom u turskom gradu Erzurum 2017. godine. Kamil je nagradu primila iz ruku Janeza Kocijančiča.

 

Kategorije: