Objavio Bojan Đokić 27/11/2017 - 22:49

Mučenje, pa stotka

Košarkaši  Srbije savladali su Gruziju sa 105:87, u drugom kolu Grupe G kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Gruzija se za izabranike selektora Aleksandra Djordjevića pokazala kao znatno teži rival od Austrije pre tri dana.

Selekcija Ilijasa Zurosa nošena sjajnim šutem iz igre, pre svega Majkla Diksona koji je za 20 minuta postigao 23 poena, u prvom poluvremenu kontrolisala je situaciju.

Srbija je u jednom trenutku imala šest poena prednosti 27:21, ali je Gruzija dobra skok igrom, s pogodjenih osam trojki iz 16 pokušaja, ali lošom igrom Srbije u odbrani preokrenula i na poluvremenu vodila sa 45:44.

Srbija je sredinom treće četvrtine, pre svega čvršćom igrom u odbrani preokrenula i povela sa 69:61.

Upravo dobra igra u odbrani na drugoj strani terena Srbiji je donela lake poene, pa je posle pola sata igre ekipa Aleksandra Djordjevića imala prednost od 74:64.

U poslednjoj deonici Srbija je bez većih problema sačuvala prednost i na kraju došla do druge pobede u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Miroslav Raduljica sa 28 poena, 18 je postigao kapiten Milan Mačvan, a 17 Stefan Peno, koji je imao i osam asistencija.

U gostujućim redovima je Dikson bio najefikasniji sa 36 poena.

Srbija je na ovom meču nastupila bez Stefana Birčevića koji je morao da se vrati u svoj klub, a u postavi je bio Sava Lešić.

Kvalifikacije se nastavljaju u 2018. godini, a  narednu utakmicu Srbija će igrati protiv Nemačke 22. februara, dok će se tri dana posle toga sastati sa Austrijom.

Kategorije: