Objavio Bojan Pavlović 04/05/2017 - 11:06

Odbojka:Juniori otputovali u Kragujevac

Muška juniorska reprezentacija Srbije otputovala je jutros u Kragujevac, gde će se pripremati za turnir E grupe II runde Evropskih kvalifikacija za XIX SP 2017, koji će se odigrati 18 – 20. maja u dvorani SC “Požarevac” u Požarevcu. Vladimir Vasović, prvi trener juniora Srbije, na pripreme je pozvao 14 igrača.

 

Na spisku su:

TEHNIČARI: VUK TODOROVIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD) I ALEKSA BATAK (PARTIZAN).

 

KOREKTORI: BORIS BUŠA (PARTIZAN), NEBOJŠA MITROVIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD) I LUKA ŠĆITAROCI-OBAD (FUTOG).

 

LIBERA: VUKAŠIN NEDELJKOVIĆ (PARTIZAN) I IVAN ĆIROVIĆ (VGSK, VELIKO GRADIŠTE).

 

BLOKERI: ALEKSANDAR PERIŠIĆ (PARTIZAN), ALEKSA POLOMAC (PARTIZAN), BOŽIDAR VUČIĆEVIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD) I ALEKSANDAR NEDELJKOVIĆ (KOSOVSKA MITROVICA).

 

PRIMAČI: PAVLE PERIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD), DANILO PAVLOVIĆ (NIŠ) I DAVIDE KOVAČ (PARTIZAN).

 

David Mehić i Miran Kujundžić će se naknadno priključiti saigračima, jer su pozvani na pripreme seniorske reprezentacije.

Juniori Srbije će u Kragujevcu trenirati do polaska u Požarevac.

 

- Tek smo završili klupsku sezonu, ali smo ipak imali i malo vremena za odmor. Prvi deo kvalifikacija za Svetsko prvenstvo smo uspešno odradili i sada nas očekuje drugi krug. Potrudićemo se da se što bolje pripremimo i naravno, plasiramo na Svetsko prvenstvo. – objasnio je Vuk Todorović, tehničar Srbije.

 

- Poznajemo rivale i jedino sa Bugarskom uvek imamo problema. Smatram da imamo dovoljno vremena  da se dobro pripremimo. Svi smo se odmorili, ali verujem da ćemo se brzo vratiti u pravi ritam i iskoristiti šansu za Svetsko prvenstvo, jer ova generacija nikada nije igrala na jednom tako velikom takmičenju. – istakao je Aleksa Polomac, bloker Srbije.

 

 

- Imamo jako kvalitetne protvnike. Prikupili smo dovoljno informacija da možemo da se pripremimo na pravi način. Ukrajina je vicešampion Evrope, Bugarska tradicionalno ima odlične mlađe kategorije i Francuska, koja je cele godine igrala kao ekipa, pa možemo reći da su to zaista odlični rivali. Biće jako teško, ali mislim da i mi imamo kvalitetan sastav i da uz dobar, uz dobar angažman možemo očekivati pravi rezultat. – naglasio je Vladimir Vasović, prvi trener juniora Srbije.

 

Muška juniorska reprezentacija Srbije odigraće prvi meč na turniru E grupe II runde Evropskih kvalifikacija za XIX SP 2017. u dvorani SC “Požarevac” u Požarevcu u četvrtak, 18. maja protiv Bugarske. U 2. kolu, u petak, 19. maja, Srbija će igrati protiv Francuske, a u poslednjem, 3. kolu, u subotu, 20. maja, protiv Ukrajine. Sve mečeve u Požarevcu Srbija će odigrati od 19.00 časova. Plasman na Svetsko prvenstvo izboriće pobednik grupe.

U F grupi u Berlinu, u Nemačkoj, igraće Poljska, Nemačka, Belgija i Letonija.

XIX SP 2017. u konkurenciji juniora (do 21 godine, 1997. i mlađi) odigraće se od 23. juna do 3. jula u Brnu i Češkim Budejovicama, u Češkoj.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorije: