Objavio Bojan Đokić 04/07/2018 - 20:29

Grbić: ''Prenećemo energiju na teren''

Na Centralnom trgu u Lilu svečano je otvoren Finalni turnir I Lige nacija 2018. Svečanosti su prisustvovale kompletne reprezentacije Francuske, Srbije, Brazila, Rusije, Poljske i SAD. Turnir je svečano otvorio dr Ari Grasa da Silva Filjo, predsednik FIVB

Nakon svečanog otvaranja, muška seniorska reprezentacija Srbije trenirala je na stadionu Pjer Moroa, gde će se odigrati sve utakmice Finalnog turnira I Lige nacija 2018.

"Imali smo malo više vremena za odmor, što je nešto na šta nismo navikli baš... Mislim da ćemo biti spremni za početak turnira. Sve što je bilo briše se. Počinje se od 0:0 i nadam se da ćemo staviti potrebnu energiju na teren, onu prepoznatljivu kada igramo dobro", rekao je Vanja Grbić u Lilu.

Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće u A grupi Finalnog turnira I Lige nacija 2018. u Lilu sa Francuskom i Brazilom. Srbija će biti slobodna u 1. kolu, u sredu, 4. jula. Prvi meč na stadionu Pjer Moroa, Srbija će odigrati u 2. kolu A grupe, u četvrtak, 5. jula protiv Brazila od 20.45 časova. U poslednjem, 3. kolu, Srbija će igrati protiv Francuske od 20.45 časova.

U B grupi će igrati Rusija, SAD i Poljska.

Plasman u polufinale izboriće po dve selekcije iz obe grupe.