Objavio Branislav Popović 16/04/2014 - 10:32

Ivana Nešović druga poenterka turske lige

Srpska odbojkašica Ivana Nešović završila je sezonu u turskom Čanakaleu na impresivan način. Ona je u najjačoj ligi Evrope druga poenterka, a svojoj ekipi je u plej-autu obezbedila opstanak u eliti.

 

Nešovićeva je odigrala 27 mečeva ove sezone i uspela je da ostvari 422 poena za svoj tim ili u proseku 15.6 po utakmici. Ispred Srpkinje je samo Gozde Jilmaz iz Sarijera, koja ima 450 poena ili 16 u proseku.

 

Inače Čanakale je na plej-aut turniru četiri poslednjeplasirane ekipe uspeo da osigura opstanak u turskom šampionatu, pošto je ostvario pet trijumfa u šest duela.

 

Odbojkašice Čanakalea su regularni deo sezone završile na 11. mestu, a iza njih se našao samo Eregli, koji nije imao nijedan trijumf. Međutim, Nešovićeva i saigračice su bile najbolje kada je bilo najpotrebnije, ostvarile su po dve pobede nad Halkbankom i Ereglijem, dok su jedini poraz doživele u poslednjem kolu plej-auta od Sarijera sa 3:2.

 

Pored Nešovićeve, boje Čanakalea ove sezone branile su i Vesna Čitaković-Đurišić i Jovana Vesović, a ekipu je vodio srpski stručnjak Dragan Nešić.

 

Izvor: SEM

Kategorije: