Objavio Jovica Nikić 29/08/2018 - 17:24

Nikola Grbić objavio spisak za pripreme u Francuskoj

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije otputovaće u četvrtak u Pariz, gde će sa Francuskom odigrati dve prijateljske utakmice u okviru priprema za Svetsko prvenstvo, koje će se odigrati od 9. do 30. septembra u Bugarskoj i Italiji.

Nikola Grbić, prvi trener seniora Srbije, u Francusku će povesti 16 igrača.

Na spisku su:

TEHNIČARI: NIKOLA JOVOVIĆ (ZIRATBANK ANKARA, TURSKA), MAKSIM BUCULJEVIĆ (HURIKANI LOIMAA, FINSKA) I IVAN KOSTIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).

KOREKTORI: ALEKSANDAR ATANASIJEVIĆ (PERUĐA, ITALIJA), DRAŽEN LUBURIĆ (HALKBANK ANKARA, TURSKA) I DUŠAN PETKOVIĆ (SORA, ITALIJA).

LIBERA: NIKOLA ROSIĆ (KRAJOVA, RUMUNIJA) I NEVEN MAJSTOROVIĆ (KRAJOVA, RUMUNIJA).

BLOKERI: MARKO PODRAŠČANIN (PERUĐA, ITALIJA), SREĆKO LISINAC (TRENTINO, ITALIJA), PETAR KRSMANOVIĆ (GAZPROM JUGRA SURGUT, RUSIJA) I ALEKSANDAR OKOLIĆ (PAOK SOLUN, GRČKA).

PRIMAČI: NEMANJA PETRIĆ (BELOGORJE BELGOROD, RUSIJA), UROŠ KOVAČEVIĆ (TRENTINO, ITALIJA), MARKO IVOVIĆ (LOKOMOTIVA NOVOSIBIRSK, RUSIJA) I MILAN KATIĆ (BELHATOV, POLJSKA).

Srbija i Francuska će prvu utakmicu, bez prisustva publike, odigrati u petak, 31. avgusta od 17.00 časova u dvorani Šarpi u Parizu.

Zvaničan meč, Srbija i Francuska će odigrati u nedelju, 2. septembra od 17.30 časova u Akor Hotels Areni u naselju Bersi u Parizu.

Odbojkaši Srbije igraće u C grupi na Svetskom prvenstvu u Bariju sa SAD, Rusijom, Australijom, Kamerunom i Tunisom, dok je Francuska svrstana u B grupu, u Ruse u Bugarskoj, sa Brazilom, Kanadom, Holandijom, Kinom i Egiptom.

Kategorije: