Objavio Bojan Đokić 19/09/2018 - 18:14

Odbojkaši Srbije takmičenje nastavljaju u Varni

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u utorak uveče Rusiju, pa se kao druga u C grupi plasirala u drugu fazu 19. Svetskog prvenstva, koje po prvi put organizuju dve zemlje, Italija i Bugarska.

“Orlovi” će se iz italijanskog Barija preseliti na istok, u bugarski grad Varnu, gde će odigrati naredne tri, nadamo se ne i poslednje, utakmice na Svetskom prvenstvu.

Rivali naše selekcije biće pobednik Grupe D, aktuelni šampion sveta Poljska, trećeplasirani iz Grupe B, Francuska, četvrta sa poslednjeg Mundijala i četvrtoplasirani tim iz A grupe, selekcija Argentine.

Takmičenje se nastavlja u petak, a naš prvi protivnik biće Francuska, taj meč se igra u 16 časova. Dan kasnije, igraćemo protiv Argentine, u isto vreme, dakle u 16 h, a treći protivnik, Poljska, biće nam rival sa druge strane mreže u nedelju, 23. septembra od 19 časova i 40 minuta.

Srbija će prvenstvo nastaviti u okviru Grupe H, a pošto se bodovi prenose, Poljska startuje sa 15, Srbija sa 12, Francuska sa 11, a Argentina sa 6 poena.

U ostalim grupama igraće:

Grupa E:

Italija 15, Holandija 11, Rusija 10, Finska 6.

Grupa F:

Brazil 11, Belgija 10, Slovenija 9, Australija 7.

Grupa G:

SAD 13, Iran 11, Bugarska 9, Kanada 9.

Kategorije: